Home » News » Asiatiske aktier stiger før inflationsdata i USA og Europa.

Asiatiske aktier stiger før inflationsdata i USA og Europa.

News Team

Europæiske aktiefutures var fladt, og asiatiske aktier steg, da handlende ventede på vigtige inflationsdata i regionen såvel som i USA senere fredag.

Euro Stoxx 50 futures var lidt ændret, mens kontrakter for amerikanske aktier faldt 0,2 % efter S&P 500 faldt i torsdags, drevet af tab i teknologisektoren. I Asien steg aktiebenchmarks i Hong Kong, Japan og Australien, med MSCI Asia Pacific Index på vej til at stige omkring 2 % for måneden.

Kinesiske aktier steg og kiggede forbi svagheden i de økonomiske data. Asiens største økonomi så officielle fremstillings- og ikke-fremstillings-PMI’er glip af estimater fredag, hvor førstnævnte faldt tilbage i kontraktion.

PMI-dataene i Kina “har helt klart en indflydelse på tempoet i den finans- og pengepolitik, der skal følges,” sagde Wendy Chen, senior investeringsanalytiker hos GAM Investment Management Switzerland Ltd., på Bloomberg Radio. “Vi forventer at høre mere politisk støtte til at løse problemet med ejendom og det vedvarende inventar” i landet, sagde hun.

En afmatning i væksten i USA, svag produktionsaktivitet i Kina og en nedgang i industriproduktionen i Japan illustrerer den voksende udfordring for centralbankfolk, der diskuterer deres næste skridt – men opmuntrer også investorer, der satser på lempelser af de monetære forhold i hele verden.

Aktier i Asien fik sandsynligvis et løft fra passive strømme forud for ændringerne i MSCI Standard Indexs i fredags samt rebalancering ved månedsskiftet. “Generelt, når disse strømme opstår i slutningen af måneden, bliver de ofte vendt i åbningssessionerne i den nye måned,” sagde Tony Sycamore, markedsanalytiker hos IG Australia Pty.

Dollaren og amerikanske statsobligationer var stabile forud for udgivelsen af Feds foretrukne prismåler og efter en rapport, der viste, at den amerikanske økonomi voksede i et blødere tempo – da både forbrug og inflation var markeret.

Med markeder, der forventer, at kerne-PCE-målet vil lette lidt i april fra for en måned siden, kunne alt mindre “tynge den amerikanske dollar beskedent,” sagde Kristina Clifton, seniorøkonom og strateg hos Commonwealth Bank of Australia i Sydney.

Yenen svingede efter Japans industriproduktion i april faldt, mens landets arbejdsløshed var uændret. Alligevel accelererede inflationen i Tokyo – et barometer for det bredere land – i maj, hvilket holdt Bank of Japan stort set på vej til at overveje en renteforhøjelse i de kommende måneder. Pengemarkederne prissætter omkring 29 basispoint for renteforhøjelser ved årets udgang, op fra 20 basispoint i starten af maj, ifølge data indsamlet af Bloomberg.

Trumps dom

Andetsteds fandt en jury Donald Trump skyldig i alle 34 anklagepunkter for forfalskning af forretningsregistre under hans hush-money-retssag, hvilket gjorde ham til den første tidligere amerikanske præsident, der blev dømt for forbrydelser. Da Trump skal idømmes dom den 11. juli, skaber dommen en skræmmende juridisk og politisk vej, da han i november står over for præsident Joe Biden som den formodede republikanske kandidat.

“Forventningerne til en skyldig dom var noget prissat til markederne,” Paresh Upadhyaya, direktør for rente- og valutastrategi hos Amundi Asset Management i Boston. “Den større indvirkning på markederne kan være, hvis denne skyldige dom begynder at vende momentumet væk fra Trump til Biden.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-rise-before-us-europe-inflation-data/