Home » News » Aktier ender lidt højere efter Fed-kommentarer, foran Nvidia.

Aktier ender lidt højere efter Fed-kommentarer, foran Nvidia.

News Team

Amerikanske aktier lukkede med små stigninger i tirsdags, hvilket sendte S&P 500 og Nasdaq til rekordniveauer, da investorer vurderede de seneste kommentarer fra Federal Reserve-embedsmænd for at få fingerpeg om tidspunktet for en rentenedsættelse, mens kvartalsindtjeningen fra Nvidia nærmede sig.

Nvidia (NVDA), Wall Streets tredjestørste virksomhed målt på markedsværdi, vil rapportere resultater efter den afsluttende klokke på onsdag i, hvad der sandsynligvis vil være en betydelig markedskatalysator og vil teste, om det overdimensionerede stigning i AI-relaterede aktier kan opretholdes.

Nvidias optioner er beregnet til et sving på 8,7 %, eller 200 milliarder dollars i markedsværdi, i begge retninger inden fredag, ifølge data fra optionsanalysefirmaet Trade Alert. Chipproducentens aktier steg 0,64 % i tirsdags og steg omkring 93 % i forhold til året, efter at have steget næsten 240 % i 2023.

Investorer så også hen imod referater fra Feds seneste politiske møde, der skulle afholdes onsdag, efter at flere Fed-embedsmænd tirsdag forstærkede holdningen om, at det ville være bedst for centralbanken at udvise tålmodighed, før de begynder at sænke renten.

“Investorerne sidder sådan set bare på hænderne i dag, fordi der er to vigtige ting, der kommer ud i morgen, Fed-minutter kombineret med Nvidia-indtjening, så jeg tror ikke, folk ønsker at lave nogen store satsninger forud for det.” sagde Sam Stovall, chefinvesteringsstrateg for CFRA Research i New York.

Han sagde, at Fed var “stadig meget dataafhængig, og som et resultat, vil de gøre, hvad dataene fortæller dem at gøre, og det er stort set det, men Wall Street vil fortsætte med at forudsige, os selv inklusive, at Fed vil begynde at sænke renten i september.”

Markederne prissætter i øjeblikket en chance på 64,8 % for en nedskæring på mindst 25 basispoint på centralbankens møde i september, ifølge CME’s FedWatch Tool.

Dow Jones Industrial Average steg 66,22 point eller 0,17% til 39.872.99, S&P 500 steg 13.28 point eller 0.25% til 5.321.41 og Nasdaq Composite steg 37.75 point eller 0.622% til 0.622%

Nasdaq noterede sin fjerde rekord tæt i de seneste seks sessioner, mens S&P lukkede på rekord for første gang siden 15. maj.

S&P 500 handlede i et interval på omkring 27 point i sessionen.

Detailhandlere var 0,36 % lavere, da en byge af kvartalsrapporter fra koncernen signalerer afviklingen af indtjeningssæsonen, hvor Lowes aktier slutter lavere, efter at boligforbedringsfirmaet advarede om driftsmarginpres i indeværende kvartal.

Autoreservedelsforhandleren AutoZone faldt 3,53% efter en salgsmiss i tredje kvartal.

Macy’s sprang 5,13%, efter at varehusoperatøren hævede sin årlige overskudsprognose, til trods for et større end forventet fald i salget for første kvartal.

JPMorgan Chase steg 2,01 % og genvandt noget af mandagens fald på 4,5 %, hvilket var med til at sætte skub i en stigning i S&P 500-bankindekset.

International Business Machines avancerede 2,09% på planerne om at frigive en familie af kunstig intelligens-modeller som open source-software og hjælpe Saudi-Arabien med at træne et AI-system på arabisk.

Faldende udstedelser oversteg antallet af avancere med et 1,07-til-1-forhold på NYSE og et 1,35-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P 500 postede 54 nye 52-ugers højder og seks nye lavpunkter, mens Nasdaq noterede 133 nye højder og 111 nye lavpunkter.

Volumen på amerikanske børser var 11,39 milliarder aktier sammenlignet med gennemsnittet på 11,87 milliarder for hele sessionen over de sidste 20 handelsdage.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-end-slightly-higher-after-fed-comments-ahead-of-nvidia/