Home » News » Europæiske aktier stiger højere; Ryanair melder om stigning i overskuddet.

Europæiske aktier stiger højere; Ryanair melder om stigning i overskuddet.

News Team

De europæiske aktiemarkeder steg mandag og startede den nye uge med en positiv tone midt i voksende håb om lempelse af pengepolitikken globalt i den nærmeste fremtid.

03:10 ET (07:10 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 0,2 % højere, CAC 40 i Frankrig steg 0,1 %, mens FTSE 100 i Storbritannien steg 0,2 %.

Europæiske PMI’er ude i denne uge

De vigtigste europæiske indekser startede med små stigninger mandag, og handlede tæt på rekordniveauer, i starten af en uge, der inkluderer offentliggørelsen af de seneste regionale økonomiske aktivitetsdata.

Et langsomt opsving i euroområdet ser ud til at være i gang efter seks kvartaler i træk med stagnerende eller negativ vækst, så regionens PMI-data burde forblive på den rigtige side af grænsen mellem ekspansion og nedgang.

Når det er sagt, forventes den europæiske centralbank bredt at sænke renten i juni, da embedsmænd ser ud til at lempe pengepolitikken for at hjælpe regionens genopretning.

På den anden side af dammen skal Federal Reserve offentliggøre referatet fra sit møde den 30. april-1. maj i denne uge, hvor Fed-formand Jerome Powell indikerede, at renterne sandsynligvis vil forblive højere i længere tid midt i det vedvarende inflationspres.

Derudover skal flere Fed-embedsmænd også tale i løbet af ugen, herunder Atlanta Fed-præsident Raphael Bostic, guvernører Michael Barr, Christopher Waller og Philip Jefferson, Cleveland Fed-præsident Loretta Mester, New York Fed-præsident John Williams og Richmond Fed-præsident Thomas Barkin.

I Asien udrullede Beijing en række støttende foranstaltninger for økonomien – specielt ejendomsmarkedet i sidste uge, da det bevægede sig for at understøtte et trægt økonomisk opsving.

Kina holdt også sin benchmark-prime-rente på et rekordlavt niveau mandag.

Ryanair rapporterer kraftig stigning i FY-overskuddet

I erhvervssektoren er indtjeningssæsonen gradvist ved at være slut, men der er et par sene journalister, herunder Ryanair (IR: RYA).

Lavprisflyselskabets aktie faldt med 0,9 % på trods af, at de rapporterede en voldsom stigning på 34 % i årets overskud, på trods af at de så en kraftig stigning i brændstofomkostningerne, efter at have hævet sine priser med mere end en femtedel.

Europas største flyselskab målt i antal passagerer sagde, at det kunne transportere op til 200 millioner mennesker i år, hvis de fly, det har bestilt fra Boeing (NYSE: BA) ankommer til tiden.

Når det er sagt, sagde Ryanair, at det kun var “forsigtigt optimistisk”, at priserne i toppen af sommeren ville være “flad til beskedent forud” i forhold til sidste år, og det besluttede sig for ikke at give overskudsprognoser for indeværende år og sagde, at det var “stærkt afhængigt “ved at undgå uønskede hændelser såsom krigene i Ukraine og Mellemøsten, omfattende flyvekontrolforstyrrelser eller yderligere leveringsforsinkelser fra Boeing.

Råolie højere midt i iransk usikkerhed

Råoliepriserne steg i mandags, hvilket føjede til den foregående uges stigninger, midt i usikkerhed om den iranske præsident Ebrahim Raisis skæbne efter et rapporteret helikopterstyrt.

Ved 03:10 ET handlede de amerikanske råfutures (WTI) 0,3 % højere til $79,81 pr. tønde, mens Brent-kontrakten steg 0,4% til $84,31 pr. tønde.

Iranske statsmedier sagde, at dårligt vejr forårsagede styrtet søndag og komplicerede redningsindsatsen.

Usikkerheden om Raisis skæbne kommer midt i ulmende spændinger i det olierige Mellemøsten, hvor Israel og den militante gruppe Hamas er i krig i Gaza, mens Israel og Iran har indledt angreb mod hinanden tidligere på året.

Brent endte den foregående uge med en stigning på omkring 1 %, dets første ugentlige stigning i tre uger, mens WTI steg 2 % på forbedrede økonomiske indikatorer fra USA og Kina, verdens største olieforbrugere.

Derudover steg guldfutures med 1,2 % til $2.445,50/oz, mens EUR/USD steg til 1,0872.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-edge-higher-ryanair-reports-rise-in-profits/