Home » News » Alibaba stiger til syv måneders højde, da ‘Big Short’-investor Burry øger indsatsen

Alibaba stiger til syv måneders højde, da ‘Big Short’-investor Burry øger indsatsen

News Team

Alibaba Groups (HK:9988) (NYSE: BABA) Hongkong-aktier steg til et højdepunkt i syv måneder fredag, efter at Michael Burrys investeringsselskab forhøjede sin andel i e-handelsgiganten og flere af dets kinesiske kolleger.

Alibaba steg med over 7 % til HK$85,80 – det højeste niveau siden oktober 2023. Aktien klarede sig bedst på Hang Seng-indekset, som steg 0,9 %.

Burry’s Scion Asset Management øgede sine ejerandele i Alibaba og peer JD.com (HK:9618) (NASDAQ: JD), hvor sidstnævnte blev dens største beholdning i første kvartal, viste en 13-F ansøgning tidligere på ugen. Scion øgede sin ejerandel i JD med 80%.

Alibaba var fondens næststørste beholdning, hvor Scion øgede sin position i e-handelsgiganten med 50.000 aktier til 125.000 aktier til en værdi af omkring 9 millioner dollars.

Burry, der berømt forudsagde og forkortede den amerikanske boligkrise i 2008, har købt sig ind i stærkt nedsatte kinesiske teknologiaktier i løbet af det seneste år, med væddemål om, at sektoren vil vende tilbage og følge et bredere opsving efter COVID-19 i den kinesiske økonomi.

Mens de kinesiske aktier svækkede i 2023, ser Burrys satsning nu ud til at bære frugt indtil videre i 2024. Alibaba er steget med 14 % indtil videre i 2024, mens JD.com er steget 21 %.

Gevinsten kom, selv om Alibaba skuffede med sin indtjening i første kvartal. JD slog dog forventningerne med indtjeningen for første kvartal torsdag.

Alligevel markerede det bredere kinesiske aktiemarked et stærkt opsving i løbet af de sidste to måneder, da globale investorer langsomt varmede op til lokale aktier under vedvarende regeringsstøtte.

Kina blev også set afvikle et regulatorisk korstog mod sine internetgiganter i løbet af det seneste år, da Beijing så alle veje for at øge væksten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-rallies-to-7-mth-high-as-big-short-investor-burry-increases-stake/