Home » News » Kinas chip-aktier stiger efter Huaweis afdæmpede lancering af den nye Mate 60 Pro-telefon

Kinas chip-aktier stiger efter Huaweis afdæmpede lancering af den nye Mate 60 Pro-telefon

News Team

Kinesiske chipaktier steg onsdag efter Huawei Technologies’ (HWT.UL) lancering af sin nye Mate 60 Pro-telefon, da investorer spekulerede på, at den kunne bruge en 5G-kompatibel chip, som, hvis det er sandt, ville være en gevinst for Kinas lokale halvledersektor.

Siden 2019 har Washington begrænset Huawei i at købe avancerede chips og software fra amerikanske virksomheder, hvilket har decimeret deres forbrugerelektronikforretning og kun ladet den lancere begrænsede partier af 5G-modeller ved hjælp af lagrede chips.

Men analysefirmaer fortalte Reuters i sidste måned, at de troede, at Huawei planlagde en tilbagevenden til 5G-smartphoneindustrien ved at skaffe chips indenlandsk ved at bruge sine egne fremskridt inden for halvlederdesignværktøjer sammen med chipfremstilling fra Semiconductor Manufacturing International Co (SMIC). Huawei afviste at kommentere på det tidspunkt.

Tirsdag begyndte virksomheden at sælge sin Mate 60 Pro omkring middag for 6.999 yuan ($960) på en usædvanlig lavmælt måde, uden at have givet nogen forudgående varsel eller lavet reklamer. Personale hos Huawei og salgspersonale i butikker i Beijing og Shenzhen fortalte også til Reuters, at de blev overrumplet.

Specifikationerne for Mate 60 annoncerede dens evne til at foretage satellitopkald, men gav ingen information om styrken af chipsættet indeni.

Alligevel begyndte onlinebrugere, der formåede at købe telefonen, at poste videoer af sig selv, der udfører tests, som de sagde viste, at den kunne matche netværkshastighederne på 5G-chipsættelefoner samt skærmbilleder, der sagde, at den brugte en Kirin 9000s-chip. Reuters var ikke i stand til at bekræfte disse påstande.

Telefonens lancering steg også til at være det mest søgte emne på Weibo, Kinas version af X, onsdag med begejstrede netbrugere, der sagde, at lanceringen markerede overvindelsen af amerikanske restriktioner.

Som en indikation af, at telefonerne solgte hurtigt, sagde Huaweis hjemmeside om eftermiddagen, at købere først ville være i stand til at modtage deres telefoner tidligst den 17. september.

Huawei, hvis problemer med Washington er blevet et nøglepunkt i forholdet mellem USA og Kina, afviste at kommentere, om telefonen var 5G-kompatibel, men sagde i en erklæring, at Mate 60-serien var dens mest kraftfulde Mate-model nogensinde.

Lanceringen af Mate 60 Pro faldt også sammen med den amerikanske handelsminister Gina Raimondos besøg i Kina. Tirsdag sagde hun, at USA havde afvist en kinesisk anmodning om at reducere eksportkontrol med teknologi.

CHIP AKTIER JUMP

Kinas halvledersektor (.CSIH30184) steg mere end 2,5 % onsdag, hvilket sendte ugentlige stigninger til omkring 8 %. Kinas Semiconductor Manufacturing International Corp er steget omkring 10% for ugen.

Detailinvestor Lu Deyong sagde, at han købte aktier i halvlederfirmaet Sai MicroElectronics Inc (300456.SZ), som har forretningsforbindelser med Huawei, og det teknologi-fokuserede STAR 50 Index (.STAR50), efter lanceringen af den nye Huawei-telefon.

“Aktier steg, og jeg så, at der strømmede store summer ind, hvilket viste en meget god holdning til lanceringen og teknologien bag,” sagde Lu. “Jeg kan ikke bekræfte, om teknologien er autentisk, men jeg håber, den er det.”

Nicole Peng, Senior VP of Mobility hos Canalys, sagde, at det ville være afgørende for Huawei at give afklaring på sin teknologi i betragtning af det høje niveau af markedsinteresse.

“Hvis det faktisk er sandt, at Huawei er i stand til at udvikle sin egen 5G SoC (system-on-chip), der overstiger industriens nuværende udviklingstidslinje, signalerer det et betydeligt spring i sine R&D-kapaciteter. Det skaber enorm forstyrrelse for semiindustrien, især for dens konkurrenter,” sagde hun.

“På den anden side kan tvivlen omkring Huaweis evne til at udvikle 5G SoC og dens vaghed omkring produktet og lanceringen skade dets troværdighed i det lange løb. Det kan vende sydpå, hvis påstandene er falske.”

($1 = 7,2897 kinesiske yuan renminbi)

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-chip-stocks-rally-after-huaweis-low-key-launch-of-new-mate-60-pro-phone/