Home » News » Kinesiske aktier stiger, efterhånden som Beijing ruller mere støtte ud

Kinesiske aktier stiger, efterhånden som Beijing ruller mere støtte ud

News Team

Kinesiske aktier steg kraftigt ved åbningen mandag, efter at Beijing annoncerede en række nye tiltag, der sigter mod at genskabe troen og tiltrække investorer tilbage til deres mishandlede aktiemarkeder.

Blue-chip Shanghai Shenzhen CSI 300-indekset steg 2,7%, mens Shanghai Composite-indekset steg 2,6%. Hongkongs Hang Seng blev også styrket af kinesiske aktier, der steg 2,2 %.

Kina havde i weekenden løftet sløret for nye tiltag, der skal hjælpe med at støtte aktiemarkedet, især en halvering af stempelafgiften på aktiehandler. Lokale børser sænkede også deres marginfinansieringskrav, hvilket hjalp med at trække investorer tilbage efter næsten et år med store tab.

Kinesiske aktieindekser handlede på deres laveste niveauer i året, ramt af en forværret stemning over for landet, da et økonomisk opsving efter COVID-19 løb ud af dampen.

Investorer havde også betragtet Beijings tidligere foranstaltninger til at støtte økonomien som stort set mangelfulde, og havde opfordret landet til at udrulle mere målrettet finanspolitisk støtte til økonomien.

Analytikere sagde, at selvom landets seneste tiltag forventes at anspore nogle kortsigtede gevinster på aktiemarkedet, er det usandsynligt, at de afspejler eller ansporer nogen bredere styrke i økonomisk vækst.

Ejendomsaktier var de bedste i Kina for dagen, da Beijing også annoncerede en yderligere lempelse af realkreditreglerne for at støtte sektoren. En opbremsning i fast ejendom har været en af de største modvinde for den kinesiske økonomi, da sektoren er en vigtig drivkraft for vækst.

Country Garden Holdings (HK:2007), Longfor Properties (HK:0960) og andre aktier, der blev ramt af frygt for et ejendomskrak, steg kraftigt mandag.

Men China Evergrande Group (HK:3333) var den eneste undtagelse blandt sine jævnaldrende, hvor ejendomsudvikleren væltede over 80 %, efter at dets aktier genoptog handelen i Hong Kong efter en 17-måneders pause.

Fokus i denne uge er nu direkte på flere økonomiske signaler fra Kina, især indkøbschefernes indeksdata, som udkommer torsdag og fredag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-stocks-rally-as-beijing-rolls-out-more-support/