Home » News » Microsoft, Activision sælger streamingrettigheder for at sikre sig den største videospilaftale

Microsoft, Activision sælger streamingrettigheder for at sikre sig den største videospilaftale

News Team

“Call of Duty”-producenten Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI) vil sælge sine streamingrettigheder til Ubisoft Entertainment i et nyt forsøg på at vinde godkendelse fra Storbritanniens antitrust-tilsynsmyndighed for sit salg på 69 milliarder dollar til Microsoft (NASDAQ: MSFT).

Microsoft havde annonceret historiens største spilaftale i begyndelsen af 2022, men opkøbet blev blokeret af Storbritanniens konkurrenceregulator, som var bekymret for, at den amerikanske computergigant ville få for meget kontrol over det spirende cloud-spilmarked.

Efter måneders frem og tilbage sagde Competition and Markets Authority (CMA) tirsdag, at den havde holdt fast ved sin oprindelige beslutning om at nedlægge veto mod aftalen, hvilket tvang Microsoft til at komme med nye vilkår.

Under den omstrukturerede aftale vil Microsoft ikke være i stand til at frigive Activision-spil som “Overwatch” og “Diablo” udelukkende på sin egen cloud-streamingtjeneste – Xbox Cloud Gaming – eller udelukkende at kontrollere licensbetingelserne for rivaliserende tjenester.

I stedet vil den franske gaming-rival Ubisoft erhverve cloud-streaming-rettighederne til Activisions eksisterende pc- og konsolspil og alle nye spil udgivet af Activision inden for de næste 15 år. Det vil gælde globalt, men ikke i Europa, hvor Bruxelles allerede havde accepteret den oprindelige aftale.

I Europa vil Ubisoft få en ikke-eksklusiv licens til Activisions rettigheder, så det også kan tilbyde disse spil i denne region.

Microsoft sagde tirsdag, at det mente, at dets nye forslag var “væsentligt anderledes”, og det forventede, at det ville blive gennemgået af CMA inden den 18. oktober.

CMA sagde, at det ville undersøge den nye aftale under sit sædvanlige system, med en fase 1-proces, der sluttede den 18. oktober. Hvis den stadig har bekymringer om indvirkningen på konkurrencen, kan CMA åbne en meget længere fase 2-undersøgelse.

Alex Haffner, konkurrencepartner hos det britiske advokatfirma Fladgate, sagde, at han ikke troede, at Microsoft ville have taget dette skridt, hvis det ikke troede, at det ville være i stand til at få de nye vilkår forbi den britiske regulator inden den 18. oktober.

EFFEKTIV KONKURRENCE

CMA’s administrerende direktør, Sarah Cardell, sagde, at den britiske tilsynsmyndighed nu ville se nærmere på den nye aftale, herunder søge tredjeparters tanker.

“Vores mål har ikke ændret sig – enhver fremtidig beslutning om denne nye aftale vil sikre, at det voksende cloud-spilmarked fortsætter med at drage fordel af åben og effektiv konkurrence, der driver innovation og valgmuligheder,” sagde hun i en erklæring.

Den store indrømmelse fra Microsoft – som kunne have tilbudt et lignende middel under den oprindelige undersøgelse – markerer en sejr for Storbritanniens CMA, som har taget en hård tilgang til teknologiaftaler, siden det blev en selvstændig regulator efter Storbritanniens udtræden af EU.

Federal Trade Commission i USA modsatte sig også aftalen, men den har fejlet i sine forsøg på at blokere den. Den Europæiske Union vinkede det dog igennem efter at have accepteret Microsofts tilsagn om at licensere Activisions spil til andre platforme.

CMA sagde først, at det ville blokere aftalen i april og forberedte sig på at gå til retten for at forsvare sin sag.

Det tog dog det sjældne skridt at genåbne sin undersøgelse i juli, efter at Microsoft sagde, at tilsagn accepteret af EU og en ny aftale med Sony (NYSE: SONY) udgjorde en væsentlig ændring.

CMA sagde tirsdag, at efter at have gennemgået disse ændringer, accepterede det stadig ikke dem og ville blokere den oprindelige aftale, hvilket tvinger den amerikanske gigant til at vende tilbage med sine nye vilkår.

“Vi ved først i begyndelsen af oktober, om disse strenge nye regler vil gøre det muligt for Microsoft at springe over denne seneste britiske lovgivningsmæssige forhindring, men det ser bestemt ud til, at der kan være indgået et betydeligt kompromis,” sagde Hargreaves-analytiker Susannah Streeter.

Microsoft sagde, at Ubisoft ville erhverve rettighederne gennem en engangsbetaling og en markedsbaseret engrosprismekanisme, herunder en mulighed, der understøtter prisfastsættelse baseret på brug.

Ubisofts aktier noteret i Paris steg mere end 7 % ved 0950 GMT, hvilket gør dem til den største vinder på det paneuropæiske STOXX 600-indeks.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-activision-to-sell-streaming-rights-to-secure-biggest-video-gaming-deal/