Home » Ordliste » Udnyttelse

Udnyttelse

Gearing giver handlende mulighed for at øge deres eksponering mod markedet. I stedet for at betale den fulde pris, giver gearing investorer mulighed for at betale mindre end den fulde pris, men stadig tage en større position i aktivet.

Derfor er gearing faktisk en investeringsstrategi baseret på handel med lånte penge. Forskellen i pris dækkes af mægleren, derfor betaler handlende kun en procentdel (som afhænger af størrelsen af den valgte gearing) af den fulde pris.

Mens gearing kommer med visse fordele, såsom den højere eksponering til markedet, indebærer det også en større risiko for investoren. Dette skyldes, at investoren multiplicerer det potentielle afkast fra en bestemt handel, men også multiplicerer den potentielle nedsiderisiko.

Forestil dig for eksempel scenariet, hvor handler ønsker at købe 10 aktier i Apple til $100 hver. Uden at bruge gearing vil investoren blive forpligtet til at betale $1,000 for at dække denne transaktion. Enhver stigning på 10% op eller ned i Apple-aktier vil resultere i en gevinst/tab på 10% for investoren.

På den anden side, ved at bruge 10x gearing, ville investoren blive forpligtet til at betale $100 for at åbne den samme position. Hvis en enkelt Apple-aktie stiger med 10%, vil investoren tjene $100 ved kun at investere $100. Den erhvervsdrivende er dog også indstillet på at miste $100 - hele hans indskud i dette tilfælde - hvis aktierne faldt med 10%.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.