HomeOrdlisteGod-til-annulleret Ordre

God-til-annulleret Ordre

Good-Til-Cancelled (GTC)-ordre er en type ordre, som investorer afgiver for at købe eller sælge en aktie og forbliver i kraft, indtil den er afsluttet eller annulleret.

Dette betyder dog ikke, at GTC-ordrer kan vare evigt, da mæglerfirmaer generelt sætter fristen for disse ordrer til 30 eller 90 dage. Det modsatte af en GTC-ordre er en øjeblikkelig eller annullerende (IOC)-ordre.

GTC-ordrer sammenlignes ofte med dagsordrer, som udløber, hvis de ikke udfyldes ved slutningen af den almindelige handelssession. GTC-ordrer foretrækkes især af investorer, som ikke konstant overvåger markedet, da de giver dem mulighed for at handle til bestemte prisniveauer og holde positionerne i et antal uger.

Desuden etablerer investorer nogle gange GTC-ordrer som stopordrer, hvilket gør dem i stand til at placere salgsordrer under den aktuelle markedspris og købe ordrer over markedsprisen.

Men husk på, at nogle større børser, såsom New York Stock Exchange og NASDAQ, forbød GTC-ordrer, fordi de mener, at disse ordrer udgør en risiko for investorerne, da der er en chance for, at en ordre kan blive udfyldt på et ugunstigt tidspunkt pga. øget markedsvolatilitet.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.

Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 25, 2022