Home » Ordliste » Gennemsnit Ned

Gennemsnit Ned

Hvis en erhvervsdrivende køber yderligere andele af et værdiforringende aktiv, som de tidligere har købt til en højere pris, betyder det, at de gennemsnitligt er nede.

Ved at købe yderligere mængder af den samme aktie til en rabatpris, sænker køberen den gennemsnitlige pris, de har betalt for den pågældende aktie i deres portefølje, deraf navnet. For eksempel, hvis en investor køber 1000 aktier af en aktie til startkursen og køber yderligere 1000 aktier efter at prisen er faldet, falder gennemsnitsprisen for alle 2000 aktier.

Denne strategi ligner den populære dollar-cost averaging (DAC) strategi, som involverer investering i den samme aktie med lignende intervaller, uanset om prisen på den aktie er steget eller faldet i mellemtiden.

Ligesom med enhver anden strategi er der fordele og ulemper ved at lægge et gennemsnit ned, såvel som perioder, hvor det er bedre at anvende strategien, og hvor det bør undgås.

For at give et andet eksempel, hvis kursen på aktier stiger, efter at investoren er faldet i gennemsnit, betyder det, at de med succes ville have anvendt strategien og opnået overskud. På den anden side, hvis prisen fortsætter med at falde efter gennemsnittet ned, ville investoren have hævet satsningen på en tabende investering.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.