HomeOrdlisteDagshandel

Dagshandel

Dagshandel er en investeringshandelspraksis, der involverer køb og salg af værdipapirer inden for en enkelt handelsdag. Handlende engagerer sig i dagshandel ved at bruge en blanding af teknikker og strategier for at drage fordel af markedets ineffektivitet.

Generelt analyserer daytradere markedstendenserne for at spotte kortsigtede mønstre eller handelssignaler, der kunne antyde den næste potentielle prisbevægelse. I modsætning til investorer udfører daghandlere deres bevægelser hurtigt og besidder næsten aldrig aktiver natten over, når markederne er lukkede.

I nogle tilfælde forsøger daytradere at udnytte vigtige økonomiske begivenheder og virksomhedsindtjeningsrapporter til at handle prisudsving. hvis virksomhedens indtjening topper eller ikke lever op til analytikernes forventninger.

Der er forskellige typer dagshandel, herunder kortsigtet handel, hvor handlende køber og beholder aktiver i blot et par minutter eller sekunder, og langsigtet handel, hvor de holder aktivet gennem en enkelt handelsdag og sælger dem, før sessionen slutter.

Dagshandel anses for risikabelt, især for dem, der er nye inden for handel. Størstedelen af daytradere er blevet professionelt uddannet og har haft en stor mængde øvelse, før de begyndte at handle. Dette skyldes, at skødesløse og uerfarne investorer kan tabe enorme mængder penge på få sekunder med en enkelt dårlig handel.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.

Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 25, 2022