HomeOrdlisteAmerikansk Depositarbevis (ADR)

Amerikansk Depositarbevis (ADR)

American Depositary Receipt (ADR) henviser til en aktie udstedt af en bank, der repræsenterer værdipapirer i et udenlandsk selskab. Certifikatet giver amerikanske investorer mulighed for at investere i ikke-amerikanske virksomheder på lokale børser.

Enkelt sagt blev ADR'er oprettet for at gøre det muligt for amerikanske investorer nemt at købe aktier i udenlandske virksomheder. Kvitteringen repræsenterer aktier i et ikke-amerikansk selskab ejet af en bank på den lokale børs. Investorer kan få adgang til ADR'er gennem større børser som NYSE eller NASDAQ eller handle dem i håndkøb (OTC). Børsnoterede ADR'er kan købes, sælges og opbevares ligesom almindelige aktier i amerikanske virksomheder.

Bivirkninger kan være sponsoreret og ikke-sponsoreret. En sponsoreret ADR udstedes af en bank eller en mægler på vegne af et ikke-amerikansk selskab, som normalt dækker udstedelsesomkostningerne og får kontrol over ADR, mens banken er ansvarlig for transaktioner med investorer.

På den anden side udstedes ikke-sponsorerede ADR'er også af en bank, selvom disse ikke umiddelbart er involveret i det udenlandske selskab. Derfor kan der nogle gange være flere usponsorerede ADR'er fra det samme ikke-amerikanske selskab udstedt af forskellige amerikanske banker.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.

Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 25, 2022