Home » News » ‘Volatility is Back’: Kevin O’Leary siger, at det kan være tid til at købe flere aktier

‘Volatility is Back’: Kevin O’Leary siger, at det kan være tid til at købe flere aktier

Milliardærinvestor Kevin O’Leary siger, at volatiliteten er tilbage, og at det kan være et godt tidspunkt at købe flere aktier.

“Det er meget nedslående for aktiemarkederne at miste tæt på 1.000 point i løbet af 40 minutter,” sagde formanden for O’Shares Investments til CNBC’s “Street Signs Asia” onsdag.

“Det betyder, at volatiliteten er tilbage. Hvis du er investor, er den bedste ting at gøre her – da du ikke kan gætte bunden – at tage muligheder på dage som i dag og købe aktier, som du synes er attraktive.”

Hans kommentarer kom få timer efter, at den amerikanske forbrugerprisindeks-rapport viste, at inflationen i august var varmere end forventet, på trods af et fald i gaspriserne. Aktier væltede over hele linjen, og Dow-indekset faldt 1.200 point på sin værste dag siden juni 2020, da investorer forbereder sig på flere renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank for at hjælpe med at manipulere med stigende priser.

“Det blev for kun 48 timer siden antaget, at Feds terminalrente ville være 4%. Og det ville være maksimum i form af renteforhøjelser, men det er vi forbi nu,” sagde O’Leary med henvisning til slutrenten eller det niveau, hvor den amerikanske centralbank forventes at stoppe med at hæve renten.

“Det niveau af usikkerhed med hensyn til terminalrenter, hvor Fed vil stoppe med at hæve, er nu officielt ukendt. Og så det er ekstremt problematisk for markederne.” Kevin O’Leary. Formand, O’Shares Investments.

“Der foregår et væddemål på markedet, du kan se det som volatilitet. Faktisk kan det være væsentligt højere end 4 %,” sagde han og forudsagde, at Fed sandsynligvis vil hæve mindst 75 basispoint, højst sandsynligt et helt procentpoint. Han er ikke alene i den forudsigelse, Nomura forventer også, at centralbanken vil hæve renten med 100 basispoint i næste uge.

“Det niveau af usikkerhed med hensyn til terminalrenter, hvor Fed vil stoppe med at hæve, er nu officielt ukendt. Og så det er ekstremt problematisk for markederne,” sagde venturekapitalisten.

Inflationen steg mere end forventet i august, da stigende udgifter til mad og husly opvejede faldet i gaspriserne, rapporterede Bureau of Labor Statistics tirsdag.

CPI, som følger en bred kurv af varer og tjenester, steg 0,1 % for måneden og 8,3 % sammenlignet med et år siden. Eksklusive volatile energi- og fødevareomkostninger steg august CPI 0,6 % fra den foregående måned og 6,3 % år-til-år.

Økonomien er stadig stærk

O’Leary sagde, at hovedparten af økonomien stadig er robust, og at Fed vil fortsætte med at hæve renterne, indtil de ser “en form for afmatning.”

”Forbrugerøkonomien, som udgør 65 % af økonomien, er stadig stærk. Beskæftigelsesraterne er stadig høje,” sagde han. “Og det, vi skal se, er den langsommere.”

Fødevareindekset steg 0,8 % i august, og huslyomkostninger, som udgør omkring en tredjedel af vægtningen i CPI, steg 0,7 %. Energipriserne faldt 5 % for måneden, men faldene blev opvejet af de førnævnte stigninger.

O’Leary tilføjede, at markedet steg i de sidste tre sessioner på grund af tanken om, at inflationen ville begynde at vise træthed og langsom, men det skete ikke.

“Intet andet [aside from gasoline prices] bremsede… Alt andet fortsatte med at stige. Så vi er i en meget vanskelig situation her,” sagde han.

“Vi gav afkald på hele tre dages gevinst på omkring 11 minutters handel lige ud af porten i morges.”

Boligpriserne halter

Faldet i boligpriserne blev dog ikke afspejlet i de seneste CPI-data, og risikoen for, at Fed overskrider fortsat, tilføjede han.

Boligdata i CPI tager 16 til 18 måneder at blive korrekt afspejlet, og at der er en afbrydelse, fordi boliger er en stor del af inflationsdata.

“Måden Fed beregner inflationen på er, at ændringen i boligpriserne, som er begyndt at falde, ikke afspejles i CPI-dataene,” sagde han.

“Dette betyder virkelig, at der er nogle risici, som Fed overskrider.”