Home » News » Virkeligheden sætter ind for GameStop-aktier

Virkeligheden sætter ind for GameStop-aktier

Milliardæren Ryan Cohen tjente stort, da han kortvarigt investerede i den kæmpende detailhandler Bed Bath & Beyond Inc (NASDAQ: BBBY) og hjalp det med at blive en memeaktie igen. Nu står han over for en uden tvivl hårdere udfordring med et andet af de originale meme-fænomer: GameStop Corp. (NYSE: GME).

Cohen er formand for GameStop Corp. (GME), som vil rapportere resultater for andet kvartal sent onsdag. Analytikere forventer en stigning i salget på 7% år-til-år – men de forudser også et betydeligt tab.

Wall Street forudser, at GameStop vil levere et nettotab på 115,5 millioner dollars, mere end det dobbelte af tabet i dette kvartal sidste år. Virksomheden bruger aggressivt på lanceringen af sin nye markedsplads for ikke-fungible tokens (NFT’er), digitale aktiver, der har taget samleverdenen med storm.

Cohen og GameStop CEO Matt Furlong, en tidligere Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) direktør, der kom til GameStop i 2021, bliver nødt til at overbevise en pludselig skeptisk gruppe af investorer om, at disse investeringer i sidste ende vil blive til overskud.

Der er meget på spil: Aktierne i GameStop er faldet med 35 % indtil videre i år. Aktien handles med næsten 65 % fra sin 52-ugers højeste og er mere end 80 % under sin højeste meme mania-pris fra januar 2021.

Bom til bus

GameStop satte gang i “meme-aktien”-tendensen og nyder en spektakulær stigning i de sidste to år takket være kærlighed fra meme-investeringsmængden på Reddit – hvor en hær af individuelle investorer strømmede til virksomheder som GameStop og AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC), som mange store hedgefonde satsede imod. Disse Reddit-aber, som mange stolt omtalte sig selv, forsøgte at bevise, at de store Wall Street-firmaer tog fejl.

I et stykke tid vandt meme-investorerne: GameStop steg mere end 220 % i 2020 og næsten yderligere 700 % i 2021.

Men GameStop har kæmpet i 2022, selvom det delte sin aktie tidligere i år for at sænke aktiekursen – hvilket i teorien burde have ført til mere efterspørgsel efter GameStop-aktier, fordi de ville være mere overkommelige for individuelle investorer.

GameStop har dog nogle bemærkelsesværdige fordele til sin fordel.

Salget omkring helligdage bør typisk være stærkt, da kunder ser efter at købe spillekonsoller Microsoft, Sony og Nintendo plus de nyeste titler til disse enheder sammen med pc-spil. Selskabet havde mere end 1 milliard dollar i kontanter i slutningen af april, en kraftig stigning fra 695 millioner dollars et år tidligere. Og det har kun $35,7 millioner i langfristet gæld – så GameStop har penge at bruge på sine NFT-planer.

Alligevel står virksomheden over for mange andre udfordringer.

GameStop skilte sig i juli med finansdirektør Mike Recupero, en anden Amazon-veteran som Furlong, der kun havde stillingen i omkring et år. Virksomheden gav ingen grund til Recuperos fyring, men i samme meddelelse afslørede GameStop også fyringer.

Jenna Owens trådte tilbage som driftschef i oktober, kun syv måneder efter at have taget jobbet. Nir Patel, tidligere administrerende direktør for forhandleren Belk, kom til GameStop som COO i maj – men han og GameStop står nu over for en retssag fra sin tidligere arbejdsgiver. Belk sagsøger for påstået overtrædelse af en ikke-opfordringsaftale og anklager Patel og GameStop for at ansætte Belk-arbejdere til roller hos GameStop. Analytikere kan have spørgsmål om dette på telefonkonferencen efter indtjening.

Så GameStops nuværende udsigter er muligvis ikke så alvorlige som Bed Bath & Beyond Inc (BBBY), som er i uro efter butikslukninger, fyringer og selvmordet af dets finansdirektør, som også angiveligt er navngivet i en retssag med påstand om anklager om bedrageri og insiderhandel.

Men GameStop har masser af andre forhindringer for Cohen og Furlong at kæmpe med, da virksomheden søger at vende tilbage til sine meme-aktier-glory days.