HomeNewsTyske regulatorer undersøger Teslas autopilotfunktion

Tyske regulatorer undersøger Teslas autopilotfunktion

Hassan Maishera

Tilsynsmyndigheder undersøger i øjeblikket en autopilot introduceret af elbilsproducenten Tesla.

Mediemediet Bild am Sonntag har rapporteret, at Tysklands Kraftfahrt-Bundesamt (Federal Motor Transport Authority) i øjeblikket undersøger Teslas autopilotfunktion.

Tesla introducerede for nylig det automatiske vognbaneskiftesystem, kendt som Autopilot, i et forsøg på at gøre sine køretøjer endnu mere effektive.

Det tyske reguleringsagentur kigger dog i øjeblikket på funktionen for at afgøre, om den er sikker at bruge på tyske veje. Rapporten tilføjede, at myndighederne er i forhandlinger med deres modparter i Holland om den nylige opgradering.

Hollands køretøjsagentur er ansvarlig for at godkende køretøjsbrug i hele Europa. I øjeblikket er der ingen kommentarer fra Tesla eller den tyske forbundsmotortransportmyndighed.

Denne seneste udvikling er ikke en isoleret forekomst, idet Teslas seneste funktion står over for stigende granskning rundt om i verden efter en række dødsulykker.

National Highway Traffic Safety Administration i USA begyndte sin anden undersøgelse af en potentiel autopilotfejl i sidste uge. Dette kommer efter klager fra brugere af phantom breaking, når de kører med høj hastighed.

Teslas aktier er faldet med mere end 2%, siden det amerikanske marked åbnede for et par timer siden. På pressetidspunktet handles TSLA til $856,98, da den har tabt mere end 19 point indtil videre i dag.

Selskabets aktiekurs har klaret sig markant dårligere siden starten af året. År til dato har TSLA mistet over 28% af sin værdi. Det begyndte året med at handle omkring $1.200 pr. aktie, men ligger i øjeblikket omkring $850 pr. aktie.

I sidste måned lancerede den tyske forbundsmotortrafikmyndighed en separat undersøgelse af mulige sikkerhedsrisici ved berøringsskærmen i midterkonsollen på forskellige Tesla-modeller. Hvis undersøgelserne fortsætter, kan Teslas aktier lide yderligere tab i løbet af de kommende uger og måneder.