Home » News » Twitter stiger, da Musk foreslår at gå igennem med aftalen

Twitter stiger, da Musk foreslår at gå igennem med aftalen

Twitter Inc (NYSE: TWTR)‘s aktie steg tirsdag, efter at milliardæren Elon Musk foreslog at gå videre med sin overtagelse af den sociale medieplatform til $54,20 per aktie.

Twitter sprang over 22 % til ende på 52,00 $, efter en værdipapiransøgning viste, at Musk har til hensigt at gå videre med sit tilbud i april på 44 milliarder dollars for at tage Twitter privat, hvilket signalerer en ende på en juridisk kamp, der kunne have tvunget Musk til at betale. Musk er også administrerende direktør for elbilproducenten Tesla Inc (NASDAQ: TSLA).

Tesla steg 2,9% til $249,44, et fald fra et tidligere højdepunkt på $257,50.

Tidligere var Twitters aktie blevet standset efter en rapport fra Bloomberg News om Musks planer.

Tesla-aktier for over 27 milliarder dollars blev udvekslet, den højeste omsætning for det elektriske køretøj siden midten af august, ifølge Refinitiv-data.

Elon Musk vs Twitter

Musk og Twitter skulle gå ind i retssalen i denne måned, hvor Twitter krævede en ordre, der pålagde Musk at følge op på sin aftale i april sidste år om at købe virksomheden til den aftalte pris. Musk rev aftalen op i august og sagde, at han blev vildledt om antallet af spamkonti på Twitter.

Teslas aktie har været under pres, siden Musk gik med til at købe Twitter, med investorer bekymrede over, hvor meget af bilproducentens aktier, han måtte sælge for at finansiere købet.

Musk beskytter Twitter mod nedsmeltning på sociale medier

Muligheden for, at Musk kan følge op på sin aftale, har beskyttet Twitters aktiekurs i de seneste måneder fra et nedsmeltning af aktierne i andre sociale medievirksomheder midt i et bredt udsalg på Wall Street på grund af bekymringer om stigende renter og en svag økonomi.

Med tirsdagens fremgang er Twitter steget 20% år-til-dato, mod et fald på mere end 50% i Facebook -ejer Meta Platforms Inc (NASDAQ: META).