HomeNewsTop 5 aktier med højt udbytte at købe i Amerika

Top 5 aktier med højt udbytte at købe i Amerika

Mircea Vasiu

Aktier med højt udbytte er attraktive for investorer, der leder efter stabile positive pengestrømme. Her er fem aktier, du kan tilføje til din portefølje: Coca-Cola, Verizon Communications, Amgen, Broadcom og Cisco Systems.

Udbytte er en måde for en virksomhed at belønne sine aktionærer på. Ledelsens opgave er at maksimere aktionærernes formue, og en virksomhed med overskud udlodder typisk overskuddet til aktionærerne i form af udbytte.

I USA udbetaler virksomheder kvartalsvis udbytte. Dette står i modsætning til f.eks. europæiske virksomheder, der udbetaler enten et årligt eller et halvårligt udbytte. Fordelen ved et kvartalsvis udbytte er, at ved at geninvestere provenuet ved at købe flere aktier i virksomheden, fører styrken til sammensætning til flere indtægter hen ad vejen.

Men ikke alle virksomheder betaler udbytte. For eksempel har Amazon aldrig betalt en. Men de fleste af dem gør det, og nogle investorer foretrækker kun udbyttebetalende aktier som den legendariske Warren Buffett.

Udbyttet er én målestok til at vælge de virksomheder, der betaler det højeste udbytte. Det beregnes ved at dividere det årlige udbytte med aktiekursen, og værdier mellem 2% og 4% anses for at være stærke, mens alt ovenfor kan signalere nogle problemer, men ikke nødvendigvis.

Så her er fem aktier med højt udbytte fra USA, som du kan tilføje til din portefølje: Coca-Cola, Verizon Communications, Amgen, Broadcom og Cisco Systems.

Coca-Cola

The Coca-Cola Company (NYSE:KO) øgede sit årlige udbytte i de seneste 59 år i træk. Udbytteafkastet for 2022 er 2,77 %, det forventes at nå 3,08 % i 2025.

Verizon Communications

Verizon Communications (NYSE:VZ) har et udbytte, der er højere end 4 % – mere præcist 4,75 %, og udbetalingsforholdet er 46,94 %. Desuden er den 5-årige vækstrate på 2,10%, og selskabet har øget sit årlige udbytte for de seneste 17 år i træk.

Amgen

Amgen (NASDAQ:AMGN) øgede sit årlige udbytte for de seneste 10 år i træk, og udbytteafkastet er 3,50 %. Oven i købet opererer selskabet med en bruttoavance for de seneste 12 måneder på 75,16%, højere end sektormedianen med 33,63%.

Broadcom

Broadcom (NASDAQ:AVGO) øgede også sit årlige udbytte de seneste 10 år i træk. Det fremadrettede udbytte er også 2,84%, mens udbetalingsforholdet er 53,21%.

Cisco systemer

Cisco Systems (NASDAQ:CSCO) opererer med en bruttoavance, der er højere end sektormedianen med 27,68 %. Dets terminsudbytte er 2,7 %, og selskabet har øget sit årlige udbytte de seneste 10 år i træk.