HomeNewsTop 4 rejse- og turismeaktier at købe midt i et stærkt sektoropsving

Top 4 rejse- og turismeaktier at købe midt i et stærkt sektoropsving

Mircea Vasiu

Rejse- og turismesektoren forventes at vokse i 2022 og overstige dets præ-pandemiske niveauer. Her er fire aktier at købe midt i det forventede opsving: Expedia, Hilton Worldwide Holdings, Carnival Corporation og Delta Air Lines.

World Travel and Tourism Council (WTTC) udsendte en pressemeddelelse for omkring en uge siden, hvori de oplyste, at den amerikanske rejse- og turismeindustri vil overstige præ-pandemiske niveauer i 2022. Det stærke opsving, som WTTC forventer, er bullish overfor rejse- og turismeaktier som f.eks. Expedia, Hilton Worldwide Holdings, Carnival Corporation og Delta Air Lines.

Ifølge WTTC-undersøgelsen forventes USA's rejse- og turismeudgifter at nå op på 1,1 milliarder dollars i 2022, hvilket er 11,3 % højere end præ-pandeminiveauet. Desuden ville internationale rejseudgifter i USA overstige 150 milliarder dollars, lidt under 2019-niveauerne.

Expedia

Expedia (NASDAQ:EXPE) sprang for nylig til et nyt rekordhøjdepunkt, da selskabet rapporterede et rentabelt 4. kvartal 2021. Aktiekursen har været på en bullish trend siden august 2021, og i slutningen af sidste år gentog et gyldent kors-mønster den bullish bias.

Et gyldent kryds dannes, når det 50-dages glidende gennemsnit krydser over 200-dages, hvilket udløser et bullish signal fra et teknisk analyseperspektiv. Expedia udbetaler ikke udbytte, og det opererer med en bruttoavance for de seneste 12 måneder på 82,30 %.

Hilton Worldwide Holdings

Hilton Worldwide Holdings (NYSE:HLT) aktiekursen er steget mere end 35% i de seneste 12 måneder med genopretningen af rejse- og turismesektoren. Virksomheden opererer med en bruttoavance på 71,08 %, og med den nuværende aktiekurs er markedsværdien 42,21 milliarder dollars.

Carnival Corporation

Carnival Corporation (NYSE:CCL) er et af de turisme- og rejseselskaber, der er hårdest ramt af COVID-19-pandemien. Krydstogtindustrien gik i stå under pandemien, hvilket påvirkede industriens aktørers rentabilitet.

Men efterhånden som investorerne kigger forbi Omicron-varianten, kommer branchen sig igen. Carnival forventes at have alle krydstogter fra USA kørende til sommer, og aktien handler næsten fladt i forhold til samme periode sidste år.

Delta Air Lines

COVID-19-pandemien påvirkede også flyindustrien, da nedlukninger og rejserestriktioner var normen. Nu hvor de fleste restriktioner ophører, vender rentabiliteten tilbage til sektoren.

Deltas aktiekurs er næsten flad i de seneste tolv måneder, og på det nuværende niveau nåede virksomhedens virksomhedsværdi op på 51,19 milliarder dollars.