HomeNewsTop 4 Nasdaq 100 virksomheder at købe midt i positive afkast YTD

Top 4 Nasdaq 100 virksomheder at købe midt i positive afkast YTD

Mircea Vasiu

Nasdaq 100 faldt fra alle tiders højder, og nu er det tæt på at komme ind på bjørnemarkedets territorium. Indekset lukkede i går ned -17,22%, en dag før Rusland invaderede Ukraine. Her er fire aktier, der leverede positive afkast YTD på trods af, at indekset faldt.

Nasdaq 100 er kendt som tech-sektorindekset, fordi dets bestanddele for det meste er aktive i tech-sektoren. Faktisk repræsenterer det de ikke-finansielle selskaber i USA, og det havde en frygtelig start på det nye handelsår.

Indekset toppede i slutningen af 2021, ligesom andre store aktiemarkedsindekser i verden. Men mens andre indekser også faldt, gjorde Nasdaq 100 det mest.

Ved gårsdagens lukning var den ned -17,22% YTD. Et bjørnemarked starter, når et indeks falder med mere end 20 % fra dets højdepunkter. Nu hvor en konflikt startede i Østeuropa, er det uundgåeligt, at aktiemarkedet vil tage yderligere tab.

Nogle virksomheder klarede sig ret godt i Nasdaq 100. Fire aktier leverede positive YTD-afkast på trods af, at indekset solgte fra: T-Mobile US, Activision Blizzard, Booking Holdings og Kraft Heinz.

T-Mobile USA

T-Mobile US (NASDAQ:TMUS) er en aktiv aktør i industrien for trådløse telekommunikationstjenester. Det leverer mobilkommunikationstjenester til kunder i USA og sælger også trådløse enheder, såsom tablets og wearables.

Aktiekursen er steget 4,71 % YTD, da virksomhedens omsætningsvækst år for år overstiger sektormedianen med mere end 75,62 %.

Activision Blizzard

Tidligere på året annoncerede Microsoft, teknologigiganten, at de blev enige om at erhverve Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI), en leder inden for spiludvikling og interaktiv underholdning.

Med dette træk har Microsoft til hensigt også at styrke sin position i metaversen, og meddelelsen udløste en kraftig stigning i Activision Blizzard aktiekursen.

Booking Holdings

Booking Holdings (NASDAQ:BKNG) er et amerikansk selskab, der opererer inden for hoteller, feriesteder og krydstogtsrederier. Dens aktiekurs leverede positive afkast indtil videre i 2022, og de fleste analytikere har købsanbefalinger.

Senest blev aktien opgraderet til at købe hos RBC Capital Markets.

Kraft Heinz

The Kraft Heinz Company (NASDAQ:KHC) aktiekurs er steget 11,70 % YTD. Det fremstiller og sælger mad- og drikkevarer i USA og internationalt, og det betaler et udbytte. Det fremadrettede udbytte er 3,99 %, og udbetalingsprocenten er 54,42 %.