HomeNewsTop 4 byggematerialeaktier midt i USA’s infrastrukturudgiftsplaner

Top 4 byggematerialeaktier midt i USA’s infrastrukturudgiftsplaner

Mircea Vasiu

Amerikanske infrastrukturudgiftsplaner favoriserer investering i aggregater og byggematerialeaktier som Boise Cascade, Eagle Materials, GMS og Louisiana-Pacific.

I slutningen af sidste år annoncerede den amerikanske administration en enorm plan for infrastrukturudgifter. Det vil fokusere på finansiering af veje og broer, penge til transit og jernbaner, bredbåndsopgradering, lufthavne, havne og opgradering af vandveje – for at nævne nogle få.

Så hvilke aggregater og byggemateriale aktier skal man købe for at få mest muligt ud af USA's udgiftsplaner? Her er fire navne at overveje: Boise Cascade, Eagle Materials, GMS og Louisiana-Pacific.

Boise Cascade

Boise Cascade (NYSE:BCC) er baseret i Boise, Idaho. Det fremstiller træprodukter og distribuerer også byggematerialer, og aktiekursen steg med +28,31 % i de seneste 12 måneder.

Boise udbetaler et kvartalsvis udbytte, og det har øget det i de sidste fire år i træk. Virksomheden øgede sin årlige omsætning med 44,77 %, højere end sektorens median med 195,28 %.

Eagle Materials

Eagle Materials (NYSE:EXP) leverer tunge og lette byggematerialer. Dets omsætning anslås at nå 1,851 milliarder dollars i 2022 og vokse til 2,5 milliarder dollars i 2026.

Ligesom Boise betaler Eagle Materials også et udbytte. Udbytteafkastet er 0,78 % i 2022, der forventes at stige til 1 % i 2026.

Eagle Materials aktiekurs er blevet opgraderet ved køb på Northcoast i januar i år med et kursmål på $193/aktie. Ud af de 17 analytikere, der følger aktiekursen, har 16 udstedt købsvurderinger, og kun én har en neutral vurdering. Ingen analytiker har en salgsanbefaling.

GMS

GMS (NYSE:GMS) laver vægplader og komplementære byggeprodukter, og det er baseret i Tucker, Georgia. Virksomheden opererede med en bruttoavance på 32,11% i de seneste 12 måneder, hvilket er 10,01% højere end sektormedianen.

GMS udbetaler ikke udbytte, og aktiekursen steg 28,07 % det seneste år. Årlig omsætningsvækst overstiger sektormedianen med 139,83 %.

Louisiana-Pacific

Louisiana-Pacific (NYSE:LPX) er baseret i Nashville, Tennessee, og det betjener markedet for udendørs strukturer. Dens bruttoavance oversteg sektormedianen med 50,11 % i de seneste 12 måneder, og den udbetaler kvartalsvis udbytte; udbytteprocenten er 4,91%, og det fremadrettede udbytte er 1,37%.