Home » News » Top 3 grunde til at investere på aktiemarkedet

Top 3 grunde til at investere på aktiemarkedet


Der er altid en grund til at skræmme investorer og drive dem til at trække penge ud af aktiemarkedet. Alligevel har det vist sig at være den rigtige beslutning at forblive investeret på lang sigt.

Folks holdning til investering har altid været udfordret. Kun i de sidste par år har en pandemi og en krig i Østeuropa skræmt investorerne væk fra aktiemarkedet.

Men investering er en langsigtet forpligtelse, eller det burde det i hvert fald være. Problemet er, at de fleste detailinvestorer har kortsigtede forventninger og har en tendens til at trække deres midler væk, hvilket i det mindste ved at se på, hvad der skete i de sidste tre årtier, viste sig at være en fejl. Så her er tre grunde til at investere i aktiemarkedet på lang sigt:

  • Investering i britiske aktier i de sidste 33 år ville have givet 5,9 % årligt
  • Børschok skræmmer ikke investorerne væk
  • Inflation og lave renter udhuler pengeværdien

5,9% årlig vækstrate i 33 år ved at investere i britiske aktier

En undersøgelse foretaget af Schroders viser, at tusind pund investeret på det britiske aktiemarked for 33 år siden ville have givet 5,9% årlig vækstrate. Ved at købe FTSE All-Share-indekset i 1989 og geninvestere indkomsten, ville tusind pund nu være 6.600 GBP værd.

Børschok skræmmer ikke investorerne væk

De seneste år har vist os, at aktiemarkedschok ikke skræmmer investorerne så let væk. Sikkert nok fører det første chok af en recession til, at mange sælger deres aktier, men der er altid en anden klar til at købe dykket.

Det seneste eksempel kommer fra COVID-19-pandemien. Selv med udsigten til, at den globale økonomi lukker ned, havde mange investorer tro på og købte aktiemarkedets dyk i, hvad der viste sig at være det korteste bjørnemarked nogensinde.

Inflation og lave renter udhuler pengeværdien

Den samme undersøgelse, der er nævnt tidligere, viser, at at holde pengene “under madrassen” i samme periode ville være endt med en -2,6% årlig vækstrate. Mere præcist ville inflationen have spist mere end halvdelen af værdien af tusind pund på lidt over mere end tre årtier.