HomeNewsTop 3 forbrugsaktier at købe forud for en mulig økonomisk afmatning

Top 3 forbrugsaktier at købe forud for en mulig økonomisk afmatning

Federal Reserve i USA har givet udtryk for sine intentioner om aggressivt at hæve fondsrenten, selv med risiko for en økonomisk afmatning. Så hvilke forbrugsvarer skal jeg købe?

Virksomheder i sektoren for basisvarer leverer varer og tjenester, der er en nødvendighed for forbrugerne. Fødevarer, drikkevarer, husholdningsprodukter og personlige produkter er blot nogle få eksempler. 

Forbrugsvarer er foretrukket af investorer, der forventer en økonomisk nedgang. Fordi de varer og tjenesteydelser, som virksomhederne i sektoren leverer, er en nødvendighed, er deres aktier normalt mindre påvirket af en økonomisk nedgang. 

Den amerikanske centralbank har allerede hævet renten og forbereder sig på at stramme pengepolitikken yderligere, selv med risiko for at påvirke den økonomiske vækst. Så hvad er de bedste aktier inden for forbrugerprodukter, som man kan købe forud for en eventuel økonomisk nedtur? 

Her er tre navne, der bør overvejes: Procter & Gamble, Kroger og Colgate-Palmolive.

Procter & Gamble

Procter & Gamble er en af de førende virksomheder inden for dagligvaresektoren. Det sælger personlige produkter og er hjemsted for et af de stærkeste mærker på kloden.

Som et udbyttebetalende selskab øgede Procter & Gamble sin årlige udbetaling til aktionærerne i de seneste 65 år i træk. Også den 50-årige udbyttevækst er 5,48%.

Procter & Gambles aktiekurs steg med over 20% i de seneste 12 måneder og er flad YTD.

Kroger

Kroger er en fødevareforhandler i USA. Det opererer med en bruttoavance på 22,72 %, mindre end sektorens medianen, og dens markedsværdi overstiger 41 milliarder dollars.

Kroger er også et udbyttebetalende selskab, med det fremadrettede udbytte på 1,48 %. Krogers aktiekurs steg med mere end 25 % YTD og over 50 % i de seneste 12 måneder.

Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive er en anden repræsentativ virksomhed, der er aktiv i sektoren for dagligvarer. Den sælger forbrugerprodukter, og aktiekursen har været forholdsvis flad i de seneste 12 måneder.

Colgate-Palmolive udbetaler også udbytte, og bruttoavancen for de seneste 12 måneder overstiger sektormedianen med 74,49 %.