HomeNewsTesla falder på Musks Twitter-aftale: her er, hvad hitlisterne signalerer

Tesla falder på Musks Twitter-aftale: her er, hvad hitlisterne signalerer

Tesla falder mere end -8% på Elon Musk, der finansierer Twitter-opkøb via et marginlån. Så hvad signalerer den tekniske analyse?

I en overraskende vending af begivenhederne accepterede Twitter Elon Musks tilbud om at gøre virksomheden privat, efter at den rigeste mand på planeten havde beskrevet sin finansieringsplan. Mens Twitter-aktionærerne måske er glade, da de vil få en højere pris end den pris, som aktien blev handlet til på tidspunktet for meddelelsen, har Tesla-aktionærerne grund til at være bekymrede.

Det viste sig nemlig, at Elon Musk lånte mere end 12 milliarder dollars for at sikre finansieringen af Twitter-aftalen. Mere interessant er det, at han gjorde det via et marginlån sikret ved at pantsætte Tesla-aktier.

Mere præcist pantsatte Elon Musk Tesla-aktier til en værdi af ca. 62 mia. dollar for at sikre lånet. Hvis Teslas aktiekurs falder med 43 %, vil bankerne begynde at sælge aktier, da Elon Musk bogstaveligt talt vil modtage et margin call.

Margin call-niveauet er 570 USD, og Teslas aktiekurs handles til 909 USD/aktie på tidspunktet for skrivelsen af denne artikel.

Teslas aktiekurs svigter ved dynamisk modstand

Fra et teknisk analyseperspektiv ser aktiekursen også bearish ud. $1.200 viste sig at være svær at overgå, og aktiekursen blev afvist ved dynamisk modstand.

På det nuværende niveau er der ingen meningsfuld støtte i sigte før $700-området. Dette er et område, hvorfra aktiekursen vendte i 2022, og man bør ikke blive overrasket over at se markedet prøve sin styrke igen.

Den voldsomme stigning i Teslas aktiekurs under COVID-19-pandemien kan være gået i stå. Hvis bjørne presser det igennem supportniveauet på $700, er det usandsynligt, at markedet ikke vil teste $570, i betragtning af at alle kender ugyldighedsniveauet, hvor banker vil begynde at sælge for at dække Elon Musks lån.