Home » News » Tesla-aktier faldt mere end 8 % efter leveringsrapport for tredje kvartal

Tesla-aktier faldt mere end 8 % efter leveringsrapport for tredje kvartal

Aktier i Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) lukkede mere end 8% mandag, efter at elbilsproducenten søndag offentliggjorde tredje kvartals produktion og leveringstal, der ikke var i forhold til analytikernes estimater.

Tesla rapporterede 343.000 samlede leverancer og 365.000 producerede køretøjer i løbet af kvartalet, hvilket gik glip af analytikernes forventninger om 364.660 leveret køretøjer, ifølge estimater udarbejdet af FactSet-ejede Street Account. Leverancer er den nærmeste tilnærmelse af salget rapporteret af Tesla.

Den samlede produktion steg fra det foregående kvartal af 2022, hvor selskabet sagde, at det lavede 258.580 biler. Tesla producerede 19.935 af sine dyrere Model S- og X-køretøjer og 345.988 af sine mere populære Model 3- og Y-køretøjer i løbet af 3. kvartal, ifølge rapporten.

Tesla stod over for vokseværk på sine nye fabrikker i Tyskland og Texas, direktøromsætning og skyhøje råvarepriser i tredje kvartal af 2022.

Teslas AI-dag i fredags gjorde heller ikke meget for at øge virksomhedens kortsigtede udsigter. Mens bullish analytikere så Tesla Bot som et projekt med potentiale, spottede nogle AI- og robotteknologiske insidere den tidlige prototype, pris og tidslinje, som Musk og Tesla-medarbejdere præsenterede fredag. AI- og robotindustriens insidere var for det meste skeptiske. NYU-professor Gary Marcus, som tidligere grundlagde Robust AI og Geometric Intelligence, kaldte Tesla-robotdemoen på AI-dagen for “suboptimal.”

Wall Street-analytikere var delte over elbilsproducentens rapport, og den glidende aktiekurs antyder, at investorer er bekymrede over leveringstallene.

En Goldman Sachs-analytiker fastholdt Teslas købsvurdering og sagde, at virksomheden vil fortsætte med at drage fordel af det langsigtede skift til elektriske køretøjer, mens en JPMorgan-analytiker holdt en undervægtig rating på Tesla og sagde, at indtjeningstabet var i overensstemmelse med firmaets forventninger.

Cowens administrerende direktør for energi, bæredygtighed og mobilitetsteknologi, Jeffrey Osborne, skrev i et notat efter leveringsrapporten for 3. kvartal: “Tesla har rigeligt med kontanter og har foretaget en meningsfuld global produktionsudvidelse med faciliteter i Kina, Berlin og Austin, TX med to sidstnævnte nærmer sig fuld rampe. Mens konkurrencen inden for elbiler fortsætter med at blive varmere, gør Teslas fokus på elektrisk effektivitet og investering i batteriteknologi dem sandsynligvis svære at jagte på kort sigt.” Cowen har en “market perform”-rating på Tesla-aktier og et kursmål på $244 pr. aktie.

AB Bernstein seniorforskningsanalytiker Toni Sacconaghi skrev i et notat efter leveringsrapporten, at han mener, at Teslas evne til at ramme sit vejledende interval på 50% leveringsvækst for regnskabsåret 2022 nu virker “usandsynligt.” Han skrev: “Tesla tilskrev dens mangel på leverede enheder til flere biler i transit i slutningen af 3. kvartal og udfordringer med at sikre køretøjstransportkapacitet og til en rimelig pris,” men han bemærkede, at køretøjsproduktionen haltede, hvad analytikere forventede, ifølge hans firmas skøn.

Ikke desto mindre forventer firmaet, at selskabets marginer vil se gode ud for andet halvår.

Bernstein har en “underperform”-rating på Tesla-aktier og et kursmål på $150 pr.

Deutsche Banks analyseanalytiker Emmanuel Rosner, var generelt mere bullish Tesla og skrev i et notat, at firmaet ser potentiale for Teslas humanoide robotkoncept med tilnavnet Optimus, selvom det kun har vist en “foreløbig” første generationsversion ved en AI Day rekrutteringsbegivenhed fredag aften i sidste uge. Han bemærkede også, at Tesla fortsætter med at arbejde på sin selvkørende teknologi og supercomputer ved navn Dojo til kunstig intelligens.

Han skrev: “Der er stadig adskillige udfordringer i ydeevnen af det system, som teamet arbejder på (såsom banevalg og venstresving), men det fortsætter med at udvikle sig godt mod sine mål om at implementere hele den nordamerikanske Tesla-flåde med slutningen af året.”

Firmaet fastholder sit kursmål på $400 per aktie og betragter Tesla som “en af de mest attraktive historier i bilsektoren.”

Tesla planlægger at rapportere sin indtjening for tredje kvartal den 19. oktober 2022.