HomeNewsSoFi-aktier ryger mod den bedste dag siden begyndelsen af 2021 på trods af ‘dystre’ studielånstal

SoFi-aktier ryger mod den bedste dag siden begyndelsen af 2021 på trods af ‘dystre’ studielånstal

News Team

SoFi Technologies Inc (NASDAQ: SOFI) er nået langt siden grundlæggelsen som en platform for udlån af studerende, og denne udvidelse til nye forretningsområder har givet godt udbytte for virksomheden selv midt i et moratorium for studielån.

Aktier i SoFi steg 25 % i handel onsdag morgen og på vej til deres største procentvise stigning på én dag siden 7. januar 2021, efter at selskabet viste investorerne fordelene ved sin diversificeringsstrategi på trods af et svagere landskab for nogle af dets forretningsområder.

“Med studielånsmoratoriet stadig i gang, og boligmarkedet har sine kampe, har SOFI’s personlige låneforretning været krykken, der holder udlånssegmentet oppe,” skrev Mizuho-analytiker Dan Dolev.

Han bemærkede, at virksomhedens 91 % år-til-år vækstrate i personlige udlån ganske vist var mindre end den 151 % sats, som SoFi havde i første kvartal, men ikke desto mindre leverede virksomheden op mod 20 % sekventiel vækst på metrikken for det andet. lige kvarter.

MoffettNathanson-analytiker Eugene Simuni fremhævede også udbyttet fra diversificering.

“På trods af den dystre præstation af studielånsvirksomheden (oprindelse
faldt 54 % år for år og faldt 60 % sekventielt), slog SoFi komfortabelt de samlede omsætnings- og overskudsforventninger, da dets andre forretningssegmenter (især franchisen for personlige lån) fortsatte med at vokse hurtigt,” skrev han i en note med titlen: “Ingen studielån, Intet problem.”

Wedbush-analytiker David Chiaverini jublede over SoFis indskudsmomentum, da virksomheden oplevede mere end $100 millioner i ugentlige indskudsstrømme i hele kvartalet og afsluttede perioden med over $2,7 milliarder i samlede indskud.

Denne tendens lod SoFi “reducere sin afhængighed af højere omkostninger engroslån,” skrev han, mens han bibeholdt en outperform rating og $8 målkurs på aktierne.

Jefferies’ John Hecht var ligeledes optimistisk med hensyn til indbetalingstallene. “Inkrementel indlånsfinansiering har gavnet NIM [nettorentemargin] og givet sikkerhed givet makrousikkerhed og stigende renter,” skrev han, mens han beholdt sin købsvurdering og $10-mål.

Det betyder ikke, at analytikere ikke stod tilbage med nogle spørgsmål, der kom ud af rapporten. For det første fremhævede Dolev, at virksomheden kun hævede sin helårsprognose for justeret indtjening før renter, skat, afskrivninger og amortisering (Ebitda) med 4 millioner dollars, på trods af at de slog metrikken med 10 millioner dollars i det seneste kvartal. Var det et tilfælde af konservatisme?

“Uanset hvad er udfordringen i 2H fortsat, at SOFI for den bagerste halvdel skulle opnå $39 mio. i 3. og 4. kvartal,” skrev han. “Investorer bør huske, at bankcharteret skulle skabe meget bedre rentabilitet i andet halvår på grund af højere NIM / længere besiddelsesperioder.”

Han vurderer aktien som et køb og øgede sit kursmål med en buck til $8.

Keefe, Bruyette og Woods-analytiker Michael Perito sagde, at de seneste ændringer af SoFis helårs-guidance for det meste lod til at afspejle resultaterne i andet kvartal snarere end nye forventninger til årets balance, og han indikerede, at han stadig var mere forsigtig. holdning.

“Vores udsigter fortsætter med at være en smule konservative i forhold til konsensus, hovedsageligt omkring vores antagelse om, at indtjening gearing/skala i segmentet for finansielle tjenesteydelser og teknologi kan tage lidt længere tid at bygge ud,” skrev han. “Selvom vi vil bemærke, at SOFIs momentum i banken formentlig bør være holdbart på kort sigt.”

Perito har en markedspræstationsvurdering og et kursmål på $7 på SoFi-aktier.

Og Simuni bemærkede, at skæbnen med fritagelse for studielån stadig er et overhæng, selvom SoFi har været i stand til at klare en god overordnet præstation ved at læne sig op af andre områder af virksomheden.

“[D]er er ingen tvivl om, at usikkerhed omkring den føderale regerings handlinger med hensyn til lempelse af studielån fortsat er en meget væsentlig risikofaktor for SoFi,” skrev han, selvom han mener, at risikoen for, at den føderale regering tager mere permanente skridt for at mindske studiegæld er mindre end hvad der “generelt opfattes”.

“I det mest sandsynlige scenarie vil lånetilgivelsesordningen fokusere på at yde lindring til låntagere med lavere indkomst (f.eks. dem, der tjener mindre end $150.000),” sagde Simuni, men SoFi er rettet mod kunder med højere indkomst med et vægtet gennemsnit. indkomst på $170.000.

Han sagde, at virksomheden også er midt i at udvide sin virksomhed med udlån til studerende ud over refinansiering med lån til skolegange.

“Vi vil nøje holde øje med løsningen af studielånskontroversen i løbet af de næste seks måneder og se efter, at denne beslutning kan tjene som en positiv katalysator for aktien,” skrev Simuni, mens han bevarer en bedre end-rate og $10 målkurs på aktierne.