HomeNewsSkal man købe Amazon-aktier efter de slog investorernes forventninger?

Skal man købe Amazon-aktier efter de slog investorernes forventninger?

Ruchi Gupta

Amazon (NASDAQ:AMZN) er steget med mere end 13 % i åbningstiderne før markedet, efter at det leverede meget bedre end forventet resultater for 4. kvartal af regnskabsåret 2021.

Sidste fredag offentliggjorde Amazon sine økonomiske resultater for Q4 FY2021. Investorer var glade for at se, at AWS fortsætter med at vokse med en ekstraordinær hastighed på 40% år/år, og at Amazon planlægger at hæve sin Prime-abonnementspris.

Som følge heraf steg aktiekursen i efter-timers handel, med over 13% med mindre end en time fra markedets åbning. Markedsdeltagerne var ivrige efter at se Amazons indtjening i lyset af Facebooks dystre kvartal og efterfølgende fald i dets markedsværdi.

Højdepunkter i Amazons kvartalsindtjening

Ikke alt var positivt i sidste fredags indtjeningsopkald. Eksempelvis faldt driftsindtægterne i kvartalet med omkring 50 % sammenlignet med samme periode sidste år. Ligeledes faldt pengestrømmen fra driften med 30% for de sidste 12 måneder.

Ikke desto mindre var investorerne glade for at se nettoomsætningen stige med 9% i 4. kvartal. Desuden fortsatte Amazon med at vokse i 2021 oven på den enestående vækst i 2020, hvor de fleste af dets kunder blev hjemme og dermed brugte mere tid på at handle online.

Amazons aktiekurs er stadig i konsolidering

Amazons aktiekurs er i en langsigtet konsolidering, der startede i august 2020, på toppen af COVID-19-pandemien. Siden da, på trods af at teknologisektoren har oplevet flere gevinster, har Amazon ikke været i stand til at bevæge sig meget.

Aktien fandt stærk modstand ved $3.800, hvor den aggressivt blev solgt to gange. Derfor kan vi sige, at et dobbelt topmønster er på plads.

Afvisningen fra $2.800 støtteområdet kan dog være lige, hvad tyrene havde brug for til endnu et forsøg på toppen. I betragtning af den solide YoY AWS-vækst og stigningen i prisen på dets Prime-abonnement er Amazon på vej til at levere stærkere indtægter; aktiekursen kan derfor teste den øvre ende af dens konsolidering.

Amazon er en af verdens virksomheder som på vej til at drive 100 % af sine forretningsaktiviteter med vedvarende energi. Virksomheden er kendt for at bruge mange penge på grønne projekter, og den annoncerede 18 nye vind- og solenergiprojekter i brugsskala i Europa og USA. Virksomheden vil nå sit mål inden 2025 – fem år tidligere end sit 2030-mål.