HomeNewsReducer din porteføljes volatilitet med disse 3 amerikanske aktier

Reducer din porteføljes volatilitet med disse 3 amerikanske aktier

Mircea Vasiu

Den amerikanske forsyningssektor er kendt for lav volatilitet og høje distributionsudbytter. Her er tre aktier, du kan tilføje til din portefølje for at reducere volatiliteten, mens du tjener et stort udbytte: NextEra Energy, Duke Energy og Dominion Energy.

Forsyningsselskaber er kendt for deres lave volatilitet og høje distributionsudbytte, og af disse grunde er de ofte en interessant mulighed for at diversificere porteføljen og samtidig tjene udbytteindtægter. Her er tre amerikanske forsyningsselskaber til at reducere din porteføljes volatilitet: NextEra Energy, Duke Energy og Dominion Energy.

NextEra Energy

NextEra Energy er baseret i Florida og blev grundlagt i 1925. Det betjener 11 millioner mennesker og producerer og sælger elektricitet.

Det har en af de længste rækker af stigende årligt udbytte – 26 år i træk. Desuden er udbytteprocenten 60,63 %, og det fremadrettede udbytte er 2,03 %. Ydermere opererer NextEra med en bruttoavance over de seneste 12 måneder højere end sektormedianen med 17,91 %.

Udover det kvartalsvise udbytte, nød investorerne også godt af aktiekursstigningen. I løbet af det sidste årti steg NextEras aktiekurs mere end ni gange og blev for nylig afvist over $90.

Duke Energy

Duke Energy er et andet amerikansk forsyningsselskab, denne gang fra Charlotte, North Carolina. Det betjener tæt på 10 millioner kunder og genererer og distribuerer elektricitet på tværs af 19 stater.

Udbytteafkastet er endnu højere end det, der betales af NextEra – 2,78%, og udbetalingsforholdet også – 72,93%. Desuden var udbyttevæksten i de sidste 5 år på 3,03 %, og selskabet øgede sine årlige udbetalinger til aktionærerne over de foregående 10 år i træk.

Dominion Energy

Dominion Energy er baseret i Richmond, Virginia, og beskæftiger tæt på 20.000 mennesker. Det producerer og distribuerer energi i Virginia samt North Carolina, og det opererer med en bruttoavancemargin for de sidste tolv måneder på 49,26 %, højere end sektormedianen med 15,43 %.

Aktiekursen er steget +8,72% i de sidste tolv måneder, og i øjeblikket har virksomheden en markedsværdi på $64,94 milliarder og en virksomhedsværdi på $109,03 milliarder. Dominion udbetaler kvartalsvis udbytte til sine aktionærer, og det fremadrettede udbytte er 3,33 %, mens udbetalingsforholdet er 66,84 %.