HomeNewsPepsiCos indtjening i fjerde kvartal overgår analytikernes estimater

PepsiCos indtjening i fjerde kvartal overgår analytikernes estimater

Hassan Maishera

Drikkevaregiganten PepsiCo har offentliggjort sin indtjening for fjerde kvartal i dag, og selskabet klarede sig fremragende.

PepsiCo offentliggjorde sin indtjening for fjerde kvartal 2021 tidligere i dag, og virksomhedens omsætning oversteg, hvad Wall Street-analytikere havde forventet.

I fjerde kvartal sidste år registrerede virksomheden 25,25 milliarder dollar, hvilket oversteg analytikernes estimat på 24,24 milliarder dollar. Indtjeningen per aktie for selskabet i det foregående kvartal var $1,53, hvilket er over de $1,52, som markedsanalytikere havde forudsagt.

Indtjeningen steg, da den globale økonomi langsomt kom ud af pandemien. Mad- og drikkevaregigantens nettoindkomst for det foregående kvartal var 1,32 milliarder dollars, eller 95 cents per aktie. Dette er et fald fra de 1,85 milliarder dollars, eller 1,33 dollars pr. aktie, der blev registreret i samme kvartal af 2020.

PepsiCos organiske omsætning steg med 11,9 % i 4. kvartal 2021, hvilket oversteg virkningerne af opkøb og frasalg. For indeværende regnskabsår sagde selskabet, at det forventer en organisk omsætningsvækst på 6%.

Selskabet tilføjede, at det forventer at returnere omkring 7,7 milliarder dollars til aktionærerne ved udgangen af året. Dette vil omfatte udbytte på $6,2 milliarder og aktietilbagekøb på omkring $1,5 milliarder.

På trods af de positive resultater, der blev registreret i det foregående kvartal, indrømmer det, at det nu mærker virkningerne af inflation på tværs af sine virksomheder. PepsiCo advarede om omkostningspres for det kommende år fra de stigende priser på transport og emballage.

Selskabets aktier er faldet med mere end 1 %, siden det amerikanske marked åbnede for et par timer siden. Dette sker på trods af, at selskabet fik en indtjeningsrapport, der var bedre end forventet. På pressetidspunktet handles PEP til $169,84, hvilket er et fald på 1,22% i løbet af de seneste par timer.

PEP klarede sig godt sidste år og steg med mere end 20% over de seneste 14 måneder. Virksomheden er nu vurderet til over 237 milliarder dollars.