Home » News » Oracle-aktier falder i den største endags-nedtur i år

Oracle-aktier falder i den største endags-nedtur i år

Oracle Corporation (NYSE: ORCL)-aktier havde deres værste dag i år, idet de fik to ugers stigninger, efter at en Berenberg-analytiker indledte dækning af softwarevirksomheden med en hold-rating.

Den Austin, Texas-baserede databasegigant faldt 5,2% til $72,12 ved den lukkede onsdag i New York, dets største fald på én dag siden december. Salget i dag kommer efter, at aktien faldt i tirsdags midt i en nedtur i teknologiaktier, da en værre end forventet inflation udløste en nedsmeltning på det brede marked.

Tidligere på ugen rapporterede Oracle et finansielt salg i første kvartal, der steg med 18 % fra for et år siden, understøttet af overgangen til cloud computing og opkøbet af sundhedsjournaludbyderen Cerner. Omsætningen var 11,4 milliarder dollars, hvilket svarer til analytikernes gennemsnitlige estimat, mens de bemærker, at valutaudsving reducerede dens indtjening med 8 cents pr. aktie til 1,03 dollar.

Berenberg-analytiker Nay Soe Naing indledte dækning af aktien med en hold-rating og bemærkede, at selvom Oracle ikke taber forretning til konkurrenterne, kan kunder, der beslutter sig for at gå over til cloud computing, komplicere og udvide processen for softwareproducenten. Mere end halvdelen af de 33 analytikere, der dækker Oracle, har en hold-rating på aktien, mens 12 anbefaler at købe dens aktier og fire foreslår salg.

“En tredjedel af Oracles omsætning kom fra cloud-tjenester; det er et overfyldt område, og et rum, der kun bliver mere og mere overfyldt,” sagde Michael Matousek, head trader hos US Global Investors.

Matousek sagde, at indtjeningen kan have “bragt en masse højfrekvente mennesker eller andre spillere ind, som kunne have givet likviditet til større ejere til at losse aktier. Det skabte en mulighed for at sælge, og det ser ud til, at det er tilfældet på båndet i dag.”