Home » News » Nvidias asiatiske leverandører går forsigtigt frem, mens kvartalsresultater nærmer sig

Nvidias asiatiske leverandører går forsigtigt frem, mens kvartalsresultater nærmer sig

News Team

Aktierne i NVIDIA Corps (NASDAQ: NVDA) asiatiske leverandører steg tirsdag, da investorerne ventede på nøgle kvartalsindtjening fra verdens mest værdifulde chipproducent, samt eventuelle flere signaler om AI-styret efterspørgsel, især i Kina.

Japans Advantest Corp. (TYO:6857), som leverer chiptestudstyr til Nvidia, steg mere end 3%, mens Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp (TW:2330) (NYSE: TSM), eller TSMC, tilføjede 1,2% i handelen i Taiwan.

Den japanske producent af chipfremstillingsudstyr Tokyo Electron Ltd. (TYO:8035) steg 1,1%, mens Sydkoreas SK Hynix Inc (KS:000660) og Samsung Electronics Co Ltd (KS:005930) steg med henholdsvis 0,8% og 0,4%. Det japanske teknologikonglomerat SoftBank Group Corp. (TYO:9984) – som har eksponering mod Nvidia gennem sin Arm (NASDAQ: ARM) enhed, tilføjede 0,9%.

Nvidia er indstillet til at rapportere sin indtjening i september kvartal, efter det amerikanske marked lukker på tirsdag. Firmaet forventes at logge indtjening per aktie på $3,36 med en omsætning på $16,18 milliarder, ifølge Investing.com estimater.

Nvidia har konsekvent slået estimater i de seneste tre kvartaler, hvor firmaet citerer et massivt boom i efterspørgsel fra udvikling af kunstig intelligens. Firmaet udvikler chips, der specifikt bruges til at udvikle og drive AI-platforme, som har høje computerkrav.

Stærke resultater fra Nvidia har konsekvent udløst et rally i asiatiske chipproducenter og var også en drivkraft bag et fremragende rally i japanske aktier i år.

Nvidia afslørede for nylig en ny flagskibschip til AI-udvikling – H200. Aktierne i firmaet ramte mandag rekordhøjt i forventning om resultaterne.

Fokus vil primært være på Nvidias udsigter for chipefterspørgsel, da firmaet stort set har undværet en bredere nedtur i halvlederindustrien takket være AI.

Mens andre chipproducenter – såsom TSMC og SK Hynix – har advaret om, at AI-boomet ikke vil være tilstrækkeligt til at opveje en bredere industrinedgang, har Nvidia tilbudt et stort set optimistisk udsigter for industrien.

Kinas udsigter i fokus efter amerikansk eksportforbud

Nvidias kommentarer til det kinesiske marked vil være særligt fokus på tirsdag, da de seneste amerikanske begrænsninger på teknologieksporten til Kina truer med potentielt at blokere et stort marked for firmaet.

Det Hvide Hus havde tidligere på året beordret et forbud mod eksport af enhver større AI-relateret teknologi til Kina, hvoraf størstedelen består af Nvidias chips. Forbuddet blev håndhævet i det foregående kvartal, og dets virkninger begyndte allerede at vise sig blandt kinesiske virksomheder.

For nylig advarede de kinesiske teknologigiganter Alibaba Group (NYSE: BABA) og Tencent Holdings Ltd (HK:0700) om, at forbuddet mod chipeksport truede med at forstyrre deres forretninger. Tencent sagde, at det havde lagret Nvidia-chips, men nu søgte nye kilder.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidias-asian-suppliers-cautiously-advance-as-quarterly-results-loom/