Home » News » Nvidia-aktiestigningen fortsætter, mens den forbereder sig på handelsopdatering

Nvidia-aktiestigningen fortsætter, mens den forbereder sig på handelsopdatering

News Team

Nvidia (NASDAQ: NVDA) forbereder sig på at afsløre sin præstation i tredje kvartal på tirsdag, og investorer samler sig stadig bag det efter et vildt succesfuldt år for chipkraftværket.

I kølvandet på en stærk præstation i andet kvartal, hvor omsætningen steg til $13,5 mia. (£10,8 mia.), hovedsageligt takket være en stigning på 171 procent i datacenterindtægter, sigter computergiganten på at fastholde sit fremskridt.

Nvidia forudser en omsætning i tredje kvartal på omkring 16 mia. $ (12,8 mia. £) og en vækst på 170 procent i salget sammenlignet med samme periode sidste år.

Men brancheanalytikere holder et mere konservativt estimat, og forudsiger indtægter på $12,6 mia. (£10,1 mia.), ifølge Refinitiv.

Den årlige omsætning forventes at vokse fra $27 mia. (£22 mia.) sidste år til anslået $49 mia. (£39 mia.) i indeværende regnskabsår, i sidste ende sigter mod $70 mia. (£56 mia.) i 2025.

Michael Hewson, Chief Market Analyst hos CMC Markets UK, sagde, at Nvidias omsætningsvækst indtil videre er “forbløffende”, men advarede om et par udfordringer forude.

For det første er Nvidia meget eksponeret over for Kina, som tegner sig for 20 til 25 procent af dets datacenteromsætning. Sidste kvartal kom størstedelen af den samlede omsætning fra dets datacenter.

“En anden risiko,” sagde han, “er, at Nvidias konkurrence sandsynligvis vil blive mere intens, hvilket kan lægge langsigtet pres på marginerne.

“Det kan være nummer 1 nu, men at blive der kan blive mere udfordrende med aktierne, der allerede er steget over 200 % år til dato.”

Nvidia, der i øjeblikket ligger på toppen af S&P 500, er på en bullish streak, og aktien er steget over 20 procent i denne måned og tilføjede $28 mia. i markedsværdi i sidste uge. Dow Jones Market Data Group mener, at det er på vej mod det bedste år siden 2001.

AJ Bell-analytikerne Russ Mold og Danni Hewson sagde, at Nvidia har været en lakmustest af det bredere amerikanske aktiemarkeds præstation i 2023.

“Siliciumchipaktier er en god guide til den globale økonomi på grund af deres allestedsnærværende,” forklarede de.

“Dette er en industri på 600 milliarder dollars om året, salgsmæssigt, og halvledere kan findes i alt fra smartphones til servere, robotter til smarte målere og biler til bærbare computere.”

Selvom konsulenterne Gartner og WSTS begge regner med, at det globale chipsalg vil falde med 10 til 12 procent i år, forventes et tilbageslag på samme beløb til næste år.

Det kommer, da Microsoft (NASDAQ: MSFT) går ind i halvlederkampen og afslørede to nye mikrochips i Seattle i sidste uge. En af dem, Maia 100 artificial intelligence (AI)-chippen, kunne konkurrere med Nvidias AI-grafikbehandlingsenheder.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-stock-surge-continues-as-it-preps-for-trading-update/