HomeNewsNvidia-aktien falder, efter at den Amerikanske regering begrænser salget af chip til Kina

Nvidia-aktien falder, efter at den Amerikanske regering begrænser salget af chip til Kina

News Team

NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) aktier faldt 6,5% i forlænget handel onsdag, efter at selskabet sagde, at den amerikanske regering begrænser salget i Kina.

I en ansøgning til SEC sagde Nvidia, at den amerikanske regering fortalte virksomheden den 26. august om et nyt licenskrav for fremtidig eksport til Kina, inklusive Hong Kong, for at reducere risikoen for, at produkterne kan blive brugt af det kinesiske militær.

Nvidia sagde, at begrænsningen ville påvirke A100- og H100-produkterne, som er grafikbehandlingsenheder, der sælges til virksomheder.

“Licenskravet omfatter også ethvert fremtidigt integreret Nvidia-kredsløb, der opnår både topydelse og chip-til-chip I/O-ydelse svarende til eller større end tærskler, der er nogenlunde svarende til A100, såvel som ethvert system, der inkluderer disse kredsløb.” sagde arkiveringen.

Selskabet forventer, at det kan miste $400 millioner i potentielt salg i Kina i indeværende kvartal efter tidligere at have forudsagt en omsætning på $5,9 milliarder. Den nye regel gælder også for salg til Rusland, men Nvidia sagde, at det ikke har betalende kunder der.

I de senere år har den amerikanske regering anvendt stigende eksportrestriktioner på chips fremstillet med amerikansk teknologi på grund af frygt for, at kinesiske virksomheder kunne bruge dem til militære formål eller stjæle forretningshemmeligheder.

Nvidia sagde, at det ansøgte om en licens til at fortsætte nogle kinesiske eksporter, men ved ikke, om den amerikanske regering vil give en undtagelse.

“Vi arbejder sammen med vores kunder i Kina for at tilfredsstille deres planlagte eller fremtidige køb med alternative produkter og kan søge licenser, hvor erstatninger ikke er tilstrækkelige,” fortalte en Nvidia-talsmand til CNBC. “De eneste nuværende produkter, som det nye licenskrav gælder for, er A100, H100 og systemer som DGX, der inkluderer dem.”

En repræsentant for Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) bekræftede over for CNBC, at den også havde modtaget nye licenskrav fra det amerikanske handelsministerium, som den mente gjaldt for deres MI250-kredsløb, som er beregnet til kunstig intelligens. AMD sagde, at det ikke troede, at de nye krav ville have en væsentlig indvirkning på virksomhedens forretning.

I en erklæring til CNBC sagde en talsmand for afdelingen: “Selvom vi ikke er i stand til at skitsere specifikke politiske ændringer på nuværende tidspunkt, tager vi en omfattende tilgang til at implementere yderligere nødvendige handlinger relateret til teknologier, slutbrug og slutbrugere at beskytte USA’s nationale sikkerhed og udenrigspolitiske interesser.”