HomeNewsNorwegian lancerer sin nyeste klasse af krydstogtskibe

Norwegian lancerer sin nyeste klasse af krydstogtskibe

News Team

Krydstogtsrederiet har valgt noget meget andet end Royal Caribbean og Carnivals seneste gigantiske nye skibe.

Royal Caribbean International (RCL) har et klart større er bedre mantra, når det kommer til sit navnebror krydstogtsrederi. Selskabet har gjort sine massive skibe i Oasis-klassen til midtpunktet i sin flåde, hvor hvert nyt er lidt større end det, der kom før det.

Wonder of the Seas, det nuværende største krydstogtskib i verden, følger planen for sine søsterskibe. Det har flere kvarterer, herunder udendørsområderne Central Park (en bogstavelig park på et krydstogtskib) og Boardwalk, som har en karrusel, og krydstogtsrederiets signatur Aqua Theater.

Carnival Cruise Lines (CCL) har fulgt den samme filosofi med sine seneste skibe Carnival Mardi Gras og den kommende Carnival Celebration. Det er en plan, hvor skibet er destinationen, fordi der er mere end nok ombord.

Royal Caribbean og Carnival har bogstaveligt talt ændret, hvad krydstogtskibe er med deres seneste skibe. Selvfølgelig kan du stå af skibet, hvor end de måtte stoppe – men det er måske ikke så sjovt som at blive ombord og køre i rutsjebanen (Carnival) eller glide ned ad en massiv tør rutsjebane (Royal Caribbean).

At konkurrere med disse megaskibe ville være en stor udfordring og en stor risiko, så Norwegian Cruise Line (NCLH) besluttede at gøre noget anderledes med sit seneste skib.

Norwegian bliver mindre og opskalere

Norwegian har modtaget Prima, dets første nye skib siden 2019, og det første i en ny klasse af skibe. Det er det første af seks nye skibe, der er planlagt til klassen, Norwegian Cruise Lines første nye klasse af skibe siden Breakaway-klassen havde premiere i 2013.

“Med rejser, der begynder i sommeren 2022, vil Norwegian Prima, det første af de seks skibe, være 965 fod langt, 142.500 bruttotons og i stand til at rumme 3.215 gæster ved dobbeltbelægning,” delte krydstogtrederiet i en pressemeddelelse.

For at sætte tallene i et vist perspektiv er Wonder of the Seas næsten 1.200 fod lang og kan transportere mere end dobbelt så mange passagerer (lige under 7.000).

Norwegian har dog besluttet at differentiere sine nyeste skibe med noget andet end størrelse.

“Norwegian Prima vil tilbyde de højeste bemandingsniveauer og pladsforhold af ethvert nyt krydstogtskib i den moderne og premium krydstogtskategori, og levere en uovertruffen gæsteoplevelse,” fortalte selskabet.

Prima vil også have “det største udvalg af suitekategorier til rådighed til søs med 13 suitekategorier samt de største suiter med tre soveværelser på ethvert nyt krydstogtskib og mærkets hidtil største indendørs, havudsigt og balkonkabiner,” hedder det i pressemeddelelsen.

Den nye klasse vil også tilbyde Norwegians hidtil største badeværelser til standardværelser og mere “udendørs dæksplads på ethvert nyt krydstogtskib, herunder mere samlet pooldæksplads end noget andet skib i NCLs flåde.”

Flere nye funktioner på Norwegian Prima

Krydstogtsrederiet ønsker, at deres nye skibe skal være en smule højere end hvad Royal Caribbean og Carnival tilbyder på deres signaturmærker. Det inkluderer et forhøjet bud på den traditionelle buffet.

“Som en del af de mangefacetterede oplevelser, der tilbydes på Ocean Boulevard, introducerede NCL mærkets første eksklusive udendørs markedsplads nogensinde med Indulge Food Hall. Indulge Food Hall, der er skabt til at løfte gæstens sanseoplevelse på Norwegian Prima, tilbyder besøgende forskellige menupunkter fra 11 kulinariske steder med indendørs og udendørs siddepladser.”

Skibet vil også tilbyde den 44.000 kvadratfod store Ocean Boulevard, som omslutter hele skibets dæk. Det område af skibet tilbyder også “tre ekstra spisesteder, der tilbyder både indendørs og udendørs siddepladser, herunder Onda By Scarpetta, Los Lobos og The Local Bar & Grill.”

Prima indeholder også en række nye spillesteder/oplevelser for Norwegian:

  • The Concourse en udendørs skulpturhave med syv installationer, der ændrer sig, når solen går ned.
  • Infinity Beach byder på to infinity-bassiner, en placeret på hver side af skibet og tæt på vandlinjen, som er et industridesign først.
  • To Oceanwalk glasbroer, der giver fotoops.
  • La Terraza, en udendørs lounge, “byder på et malerisk tilflugtssted for besøgende for at fange en fantastisk fremadvendt havudsigt.”