Home » News » Musk sælger Tesla-aktier til en værdi af 6,9 milliarder dollar, citerer chance for tvungen Twitter-aftale

Musk sælger Tesla-aktier til en værdi af 6,9 milliarder dollar, citerer chance for tvungen Twitter-aftale

Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) administrerende direktør Elon Musk solgte aktier for 6,9 milliarder dollars i elbilproducenten og sagde, at midlerne kunne bruges til at finansiere en potentiel Twitter-aftale, hvis han taber en juridisk kamp med den sociale medieplatform.

“I det (forhåbentlig usandsynlige) tilfælde, at Twitter tvinger denne aftale til at lukke *og* nogle aktiepartnere ikke kommer igennem, er det vigtigt at undgå et nødsalg af Tesla-aktier,” sagde han i et tweet sent tirsdag.

Musk rev i begyndelsen af juli sin aftale op fra 25. april om at købe Twitter for 44 milliarder dollars. Twitter har sagsøgt Musk for at tvinge ham til at gennemføre transaktionen og afvise hans påstand om, at han blev vildledt om antallet af spamkonti på den sociale medieplatform som købers anger i kølvandet på et dyk i teknologiaktier. De to sider skal for retten den 17. oktober.

“Street vil læse dette pokertræk igennem, at chancerne for Twitter er mere sandsynlige nu,” tweetede Dan Ives, analytiker hos Wedbush Securities.

I andre kommentarer på Twitter tirsdag sagde Musk “ja”, da han blev spurgt, om han var færdig med at sælge Tesla-aktier, og sagde også, at han ville købe Tesla-aktier igen, hvis Twitter-aftalen ikke lukker.

Tesla reagerede ikke umiddelbart på en anmodning fra Reuters om en kommentar.

Musk, verdens rigeste person, solgte Tesla-aktier for 8,5 milliarder dollars i april og havde på det tidspunkt sagt, at der ikke var planlagt yderligere salg. Men siden da havde juridiske eksperter foreslået, at hvis Musk bliver tvunget til at gennemføre købet eller bilægge striden med en hård straf, ville han sandsynligvis sælge flere Tesla-aktier.

Musk solgte omkring 7,92 millioner aktier mellem 5. august og 9. august ifølge flere ansøgninger. Han ejer nu 155,04 millioner Tesla-aktier eller lige under 15% af bilproducenten ifølge Reuters beregninger.

Det seneste salg bringer Musks samlede Tesla-aktiesalg til omkring 32 milliarder dollars på mindre end et år.

Tesla-aktierne er steget næsten 15%, siden bilproducenten rapporterede en bedre end forventet indtjening den 20. juli, også hjulpet af Biden-administrationens klimalov, der, hvis den blev vedtaget, ville løfte loftet for skattefradrag for elektriske køretøjer.

Musk drillede også tirsdag med, at han kunne starte sin egen sociale medieplatform. Da en Twitter-bruger spurgte, om han havde tænkt på at skabe sin egen platform, hvis aftalen ikke blev lukket, svarede han: “X.com”.