HomeNewsModerna CEO: Rimeligt at tro, at pandemien kan være i sin sidste fase

Moderna CEO: Rimeligt at tro, at pandemien kan være i sin sidste fase

Hassan Maishera

Coronavirussen har påvirket den globale økonomi i løbet af de sidste to år, men det kan snart være ved at være slut.

Modernas administrerende direktør Stephane Bance fortalte CNBC i et nyligt interview, at det er rimeligt at tro, at pandemien er i sin sidste fase.

Covid-19 har eksisteret i mere end to år nu. I den periode blev den globale økonomi omformet, da virksomheder og regeringer lærte at få tingene til at fungere på nye måder.

I sit interview sagde Bance, at Covid-19-pandemien nu kan være i sin sidste fase. Modernas CEO sagde;

"Der er en 80% chance for, at efterhånden som omicron udvikler sig eller SarsCov-2-virus udvikler sig, vil vi se færre og mindre virulente vira. Jeg tror, vi var heldige som verden, at omicron ikke var særlig virulent, men vi ser stadig tusindvis af mennesker dø hver dag rundt om på planeten på grund af omicron".

Moderna søger at udvide sin tilstedeværelse i Asien, og Bance diskuterede, hvorfor virksomheden kigger på kontinentet. Han sagde;

"Grunden til, at vi ønsker at ekspandere i Asien, er vigtigheden af den region. Det faktum, at denne virus ikke forsvinder … denne virus vil forblive hos mennesker for evigt, ligesom influenza, og vi må leve med det."

Moderna-topchefen påpegede, at han finder virksomhedens ekspansion til Asien meget spændende. Moderna planlægger at åbne nye datterselskaber i Malaysia, Taiwan, Singapore og Hong Kong.

Udvidelsen kommer i takt med, at medicinalvirksomheden fortsætter med at øge produktionen og distributionen af sin COVID-19-vaccine og fremtidige mRNA-vacciner og terapeutika.

I øjeblikket er Modernas messenger RNA-vaccine ikke tilgængelig i Hong Kong på trods af den seneste stigning i Covid-tilfælde. Bance konkluderede dog, at virksomheden arbejder hårdt på at få de nødvendige lovmæssige godkendelser for at gøre vaccinen tilgængelig i Hong Kong.