Home » News » Microsoft-aktien bliver højere efter robuste 2023-udsigter opvejer 4. kvartals indtjening Miss

Microsoft-aktien bliver højere efter robuste 2023-udsigter opvejer 4. kvartals indtjening Miss

“Når vi begynder et nyt regnskabsår, er vi fortsat forpligtet til at balancere operationel disciplin med fortsatte investeringer i vigtige strategiske områder for at drive fremtidig vækst,” sagde finansdirektør Amy Hood.

Microsoft (MSFT) havde en svagere end ventet indtjening i fjerde kvartal tirsdag, da en stigende amerikansk dollar sløvede virkningen af den oversøiske efterspørgsel efter deres flagskibs cloud computing-division.

Microsoft sagde, at indtægterne for Azure, dets flagskibsskydivision, steg med 40 % i forhold til sidste år, hvilket især faldt fra dets tidligere kvartalsgevinster i mellem til høje 40 procent, da virksomheder trak sig tilbage på udgifter til digital infrastruktur, og dollaren fortsatte sin stigning i 2022.

Den samlede koncernomsætning steg 12,4 % til 51,87 milliarder dollars for de tre måneder, der sluttede i juni, Microsofts finanspolitiske fjerde kvartal, og manglede analytikeres estimater på en 52,45 milliarder dollars og virksomhedens ejede sænkede guidance på mellem 51,94 milliarder dollars til 54,74 milliarder dollars.

Microsofts bundlinje steg 2% til 16,7 milliarder dollars, da den justerede indtjening steg 2,7% fra sidste år til 2,23 dollars pr. Microsoft havde forudsagt et interval på mellem $2,24 og $2,32 per aktie i begyndelsen af juni.

Ser man ind i det kommende regnskabsår, sagde Microsoft, at det ser indtægter vokse med en tocifret procentdel fra 2022-niveauer, med en fire-punkts indvirkning fra udenlandsk valuta modvind, såvel som tocifret vækst i driftsindtægter. Valuta-hittet for første kvartal vil være omkring 5 point, sagde Microsoft.

Intelligent Cloud-indtægter blev forventet mellem $20,3 milliarder og $20,6 milliarder for første kvartal, med fortsatte marginforbedringer forventet for Azure, som vil se en vækstafmatning på omkring tre procentpoint.

“Vi ser en reel mulighed for at hjælpe enhver kunde i enhver branche med at bruge digital teknologi til at overvinde nutidens udfordringer og komme stærkere frem,” sagde CEO Satya Nadella. “Ingen virksomhed er bedre positioneret end Microsoft til at hjælpe organisationer med at leve op til deres digitale krav – så de kan gøre mere med mindre.”

Microsoft-aktier blev markeret 6,3 % højere i forlænget handel umiddelbart efter indtjeningsmeddelelsen for at indikere en onsdagsåbningskurs på $267,72 hver.

Microsoft tjente lidt over halvdelen af sine 168,1 milliarder dollars i 2021-indtægter fra oversøiske markeder, ifølge koncernens seneste årsrapport, med international vækst, der oversteg den indenlandske med omkring 300 basispoint.

US-dollar-indekset, som følger dollaren mod en kurv af seks globale valuta-peers, ramte et 20-årigt højdepunkt på 108,54 tidligere på måneden og er steget mere end 17,2 % i forhold til samme periode sidste år.

Med hensyn til rapporteringssegmenter steg produktivitets- og forretningsprocesdivisionens omsætning med 13 % til 16,6 milliarder dollars, sagde Microsoft, mens Intelligent Cloud-indtægterne steg med 20 % til 20,9 milliarder dollars.

Flere Personal Computing-indtægter steg kun med 2 % til 14,4 milliarder USD på baggrund af, hvad koncernen beskrev som “forlængede produktionsstop i Kina, der fortsatte gennem maj og et forværret pc-marked i juni”, som begge “bidrog til en negativ indvirkning på Windows OEM-omsætning på over 300 millioner dollars.”