Home » News » Meta-aktien falder efter første gangs indtægtsfald, indtjening i 2. kvartal, tab på 2,8 milliarder USD i Reality Labs

Meta-aktien falder efter første gangs indtægtsfald, indtjening i 2. kvartal, tab på 2,8 milliarder USD i Reality Labs

“Vi sætter øget energi og fokus på vores vigtigste virksomhedsprioriteter, der åbner op for både nær- og langsigtede muligheder for Meta,” sagde CEO Mark Zuckerberg.

Meta Platforms (META) leverede en svagere end forventet indtjening i andet kvartal onsdag, såvel som dens første indtægtsfald siden den blev børsnoteret i 2012, mens den tog endnu et tab på 2,8 milliarder dollars i sin udviklende metaverse division.

Facebook-forælderen sagde, at overskuddet for de tre måneder, der sluttede i juni, var fastsat til $2,46, et fald på 31% i forhold til samme periode sidste år og klart bag Street-konsensusprognosen på $2,59 per aktie.

Koncernens indtægter, sagde Meta, faldt 3% til 28,82 milliarder dollars, næsten det hele stammer fra den nye ‘Family of Apps’-afdeling, som selskabet oprettede sidste år, og manglede analytikeres estimater på et tal på 28,95 milliarder dollars. Annoncevisninger steg 15 %, sagde Meta.

Reality Labs, den division, der skal huse virksomhedens metaverse planer, genererede indtægter på 452 millioner dollars, men tabte yderligere 2,8 milliarder dollars i kvartalet efter et tab på 2,9 milliarder dollars i første kvartal.

Når man ser på det nuværende kvartal, sagde Meta, at det ser indtægter i området 26,0 milliarder dollars til 28,5 milliarder dollars, hvilket igen falder tilbage med Street-konsensus på omkring 30,3 milliarder dollars.

“Det var godt at se en positiv bane på vores engagementstendenser i dette kvartal, der kommer fra produkter som Reels og vores investeringer i kunstig intelligens,” sagde CEO Mark Zuckerberg. “Vi sætter øget energi og fokus på vores vigtigste virksomhedsprioriteter, der frigør både nær- og langsigtede muligheder for Meta og de mennesker og virksomheder, der bruger vores tjenester.”

Meta Platform-aktier blev markeret 3,7% lavere i efter-timers handel umiddelbart efter indtjeningsmeddelelsen for at indikere en torsdagsåbningskurs på $163,33 hver.

Månedlige aktive brugere på tværs af Metas ‘Family of Apps’ blev talt til 2,93 millioner, bare genert af Street-prognoser på 2,95 milliarder, mens daglige aktive brugere nåede en beskedent bedre end forventet 1,97 milliarder.

Kvartalets største højdepunkt var dog sandsynligvis den forestående afgang af den mangeårige driftsdirektør Sheryl Sandberg, som træder tilbage senere i år.

Sandberg, der i vid udstrækning er krediteret for at navigere Facebooks overgang fra en brandværdi til annoncegenereret indtjening, fungerede under CEO Mark Zuckerberg i fjorten år og var i mange henseender det professionelle offentlige ansigt for den sociale mediegigant.

Hun fortsætter med at sidde i Meta-bestyrelsen, sagde hun, efter at have forladt sin rolle i efteråret, og antydede et skridt i global filantropi efter hendes embedsperiode på Facebook.

Tidligere onsdag bad US Federal Trade Commission en domstol om at blokere gruppens foreslåede opkøb af virtual reality-indholdsproducenten Within Unlimited med argumentet, at det reelt ville skabe et monopol på markedet for virtual reality-dedikerede fitness-apps.