HomeNewsMarkedshøjdepunkter: Mandagens fem største aktier skaber overskrifter

Markedshøjdepunkter: Mandagens fem største aktier skaber overskrifter

Ruchi Gupta

  • Exterran annoncerer fusion med Enerflex, Kohls tiltrækker to private købere
  • IBM topper omsætningsestimaterne i alle sine tre segmenter
  • Aktivist investor vil have Peloton CEO væk

Exterran fusionerer med Enerflex

Aktierne i Exterran Corporation (NYSE: EXTN ) steg 50% efter at have annonceret et fusionsforslag med Enerflex Ltd for at skabe et topintegreret globalt energiinfrastrukturfirma. Det fusionerede selskab skal fungere som Enerflex.

Virksomhedssammenslutningen styrker Enerflex's evne til at betjene kunder inden for energiomstilling, kritiske vand- og naturgasmarkeder. Transaktionen med en samlet værdi af 735 millioner dollars vil få selskaberne til at etablere et firma med en markedsværdi på 1,5 milliarder dollars.

To private firmaer ønsker at købe Kohl's

Mandag morgen steg Kohl's Corp (NYSE: KSS) aktier med 35 %, efter at detailkæden afslørede overtagelsestilbud fra to private virksomheder. De potentielle købere kunne skrumpe detailhandlerens fast ejendom tilstedeværelse på landsplan for at rejse kapital, men Kohl er imod den slags sale-leaseback aftale.

New Yorks Sycamore Partners har foreslået at købe forhandleren for $65 per aktie, en præmie på 39% i forhold til hvor Kohl's lukkede fredag. En anden privat virksomhed, der ønsker at købe Kohl's, er Acacia Research, støttet af den aktivistiske investor Starboard Value, som foreslog at erhverve kædebutikken for 64 dollars pr. aktie.

IBM slår estimater for 4. kvartal

IBM Corp (NYSE: IBM) aktier steg 6%, efter at selskabet toppede sine 4. kvartals resultater. Selskabet havde en nettoindkomst på 2,33 milliarder dollars eller 2,6 dollars pr. aktie og 3,35 dollars pr. aktie på en justeret basis. IBM rapporterede en omsætning på 16,7 mia. USD, hvilket repræsenterer en vækst på 6,4 % år/år. Analytikere havde forudsagt en justeret EPS på $3,3 på en omsætning på $15,96 milliarder. Derudover slog virksomheden omsætningsestimater for alle dets tre segmenter af rådgivning, software og infrastruktur.

Aktivistisk investor vil have Peloton CEO ud

Peloton Interactive Inc. (NASDAQ: PTON ) aktier steg næsten 10% i går, efter aktivistinvestor Blackwell Capital valgte at afsætte selskabets administrerende direktør, John Foley. Den aktivistiske investor foreslog ligeledes, at fitnessproduktfirmaet skulle sælge for at øge aktiekursen.

Ifølge Blackwell Capital er Peloton en attraktiv kandidat til køb til dens nuværende pris, især for teknologiske giganter såsom Nike, Disney, Sony og Apple, der kunne bruge Peloton til at udvide deres wellness- og sundhedsfodaftryk.

Cathie Wood sælger næsten en million Twitter aktier

Milliardærentreprenøren Cathie Wood har mistet interessen for aktier på sociale medier, Twitter Inc. (NYSE: TWTR), knap en måned efter at have købt omkring en million aktier af mikroblogging-siden. I weekenden solgte hun næsten en million Twitter-aktier for 34,5 millioner dollars. Hendes nuværende eksponering i aktien er kun faldet med 3,33 millioner aktier i denne måned.