HomeNewsMarkedshøjdepunkter: fire aktier med betydelig aktivitet i fredags

Markedshøjdepunkter: fire aktier med betydelig aktivitet i fredags

Ruchi Gupta

  • Intel investerer 20 milliarder dollars i Ohio for at bygge mikrochipfabrikker
  • Schlumberger slår omsætnings- og indtjeningsresultater for fjerde kvartal 2021, da Huntington går glip af estimater
  • Peloton bestrider rygter om, at det vil standse produktionen af Peloton-cyklen

Intel vil investere 20 milliarder dollars i et par mikrochipproduktionsanlæg

Intel Corp (NASDAQ: INTC) har annonceret planer om at foretage en initial investering på 20 milliarder dollar i at bygge to højkvalitets mikrochipproduktionsanlæg i Ohio. Dette vil være den mest betydningsfulde investering, Ohio har set fra en privat investor, og det vil skabe op til 3.000 byggejob.

Investeringen vil hjælpe virksomheden med at øge produktionen for at imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel efter forbedrede halvledere. Derudover har Intel bidraget med yderligere $100 millioner til konstruktionen ved at samarbejde med uddannelsesgrupper.

Schlumberge rapporterer solide resultater for 4. kvartal 2021

Schlumberger Limited (NYSE: SLB) aktier er steget 20% år, og fredag offentliggjorde selskabet solide Q4 2021 resultater. Virksomheden rapporterede en omsætning på 6,22 milliarder dollars, hvilket afspejler en vækst på 12,5 % år for år og slog estimater med 130 millioner dollars.

Non-GAAP indtjening per aktie toppede estimater med 0,02 USD til 0,41 USD per aktie. Selskabets indtjening pr. aktie i 4. kvartal minus kreditter og gebyrer steg $0,05, mens EBITDA-marginen forblev stærk på 22,2%. Derudover reducerede virksomheden sin gæld med 2,8 milliarder dollars i forhold til slutningen af året før.

Huntington går glip af indtjenings- og omsætningsestimater for fjerde kvartal 2021

Huntington Bancshares Inc. (NASDAQ: HBAN) faldt 10 % fredag, efter at firmaets indtjening og estimater for 4. kvartal gik glip af Street-forudsigelser. Huntington opnåede et nettooverskud på $401 millioner, eller $0,26 per aktie. I samme kvartal sidste år tjente den 316 millioner dollar, eller 0,27 dollar pr.

Ifølge den finansielle institution steg omsætningen med 33 % på årsbasis. Analytikere havde forudsagt, at selskabet ville få en indtjening på 0,3 dollar per aktie ved en omsætning på 1,69 mia. Selskabet rapporterede en vækst på 59 % år for året i nettoindkomsten for hele året.

Peloton standser ikke produktionen af sine cykler og løbebånd

Peloton Interactive Inc. (NASDAQ: PTON) aktier lukkede 25% torsdag efter rapporter om, at de stoppede fremstillingen af sine løbebånd og motionscykler på grund af et fald i forbrugernes efterspørgsel. Fredag bestred administrerende direktør John Foley rygterne og betegnede dem som spekulative.

Foley forsikrede i et brev medarbejderne om, at virksomheden ikke ville falde i produktionsdvale, og at Connected Fitness ville fortsætte med at eksistere. Han bekræftede dog, at virksomheden søgte at reducere omkostningerne, hvilket inkluderer fyringer.