Home » News » Markedshøjdepunkter: Derfor trendede disse fem aktier i onsdags

Markedshøjdepunkter: Derfor trendede disse fem aktier i onsdags

  • Stigende oliepriser kan forværre inflationen, siger Andy Lipow
  • Amazon annoncerer aktiesplit og aktietilbagekøbsprogrammet
  • Crowdstrike og Deutsche Post AG offentliggør kvartalsresultater

Stigende oliepriser kan resultere i en recession

WTI-råolie er faldet næsten 10 % fra de seneste højder efter International Energy Agencys erklæring om, at det ville supplere oliemarkederne med yderligere olie for at imødekomme den russisk-drevet olieprisstigning. Interessant nok er amerikansk råolie stadig steget med 60 % YTD.

Sektorekspert Andy Lipow forudser, at priserne kan stige yderligere med $20 til $30 pr. tønde. Lipow indikerer, at hvis oliepriserne forbliver høje, kan de presse verden ud i recession.

Amazon annoncerer 20-for-én aktiesplit

Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN) aktier steg 10% efter timer i den foregående session efter at have kommet med to store meddelelser. For det første annoncerede teknologigiganten en aktiesplit på 20 til én, der skulle sænke aktiekursen og øge likviditeten.

Derudover afslørede selskabet, at dets bestyrelse havde godkendt et aktietilbagekøbsprogram på $10 milliarder. Udmeldingen kommer knap en måned efter, at selskabet rapporterede den langsomste vækstrate i 4. kvartal i to årtier.

Crowdstrike topper indtjeningsresultaterne for Q4 2021

Crowdstrike Holdings Inc. (NASDAQ: CRWD ) aktier steg 15 % i forlænget handel efter at have annonceret indtjeningstakten for 4. kvartal 2021. Virksomheden gav også en optimistisk vejledning. Virksomheden tabte 42 millioner dollars eller 0,18 dollars per aktie på en omsætning på 431 millioner dollars i fjerde kvartal. Analytikere havde forventet et tab pr. aktie på 0,2 USD og en omsætning på 411 millioner USD.

For indeværende kvartal forventer cybersikkerhedsfirmaet en indtjening på $0,22 til $0,24 per aktie og en omsætning på mellem $458,9 millioner og $465,4 millioner.

Shell undskylder for købet af russisk råolie

Shell har undskyldt efter at have købt russisk olie til nedsat pris på trods af vestlige sanktioner mod Rusland for dets invasion af en suveræn stat. Virksomheden havde erhvervet 100.000 tons råolie med rabat fra Rusland. Efter kritik fra den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, sagde virksomheden, at indtægterne fra salget af olien ville gå til velgørenhed.

Oliegiganten har siden opgivet sit joint venture-samarbejde med Gazprom og tilknyttede organisationer.

Deutsche Post annoncerer 2 milliarder dollars aktietilbagekøbsprogram

Deutsche Post AG-aktien steg 10 %, efter at kurerfirmaet annoncerede årlig vækst i 4. kvartals nettooverskud og afslørede et nyt aktietilbagekøbsprogram. Nettoresultatet var $1,61 milliarder, hvilket steg 22% til €23,38 milliarder. Selskabet foreslog et udbytte på 1,8 € pr. aktie og godkendte et aktietilbagekøbsprogram på 2 mia. €.