HomeNewsMarkedshøjdepunkter: Derfor trendede disse aktier i fredags

Markedshøjdepunkter: Derfor trendede disse aktier i fredags

Ruchi Gupta

  • Federal Reserve-formand advarer om truende inflation
  • Sweetgreen og Hibbett offentliggør kvartalsvise resultater
  • Disney introducerer nyt abonnentniveau

Federal Reserve-formand Jerome Powell indikerede, at Ruslands invasion af Ukraine kan forårsage en inflationsstigning. Fed forventer dog, at tilbageslaget vil mindske prispresset i de kommende måneder. Energipriserne stiger på grund af de økonomiske konsekvenser i forbindelse med konflikten, og forbrugerpriserne stiger hurtigere på fire årtier.

Sweetgreen har en omsætning i 4. kvartal på $96,4 millioner

Sweetgreen Inc. (NYSE: SG) aktier steg med næsten 20 % i fredags, efter at selskabet rapporterede en betydelig stigning i salget i 4. kvartal 2021. Det fast-casual restaurantfirma sagde, at omsætningen steg med 63 % fra år til år, hvilket skyldes salgsfremgang til høje priser og bedring efter pandemien.

Q4-omsætningen var $96,4 millioner, hvilket toppede konsensusestimaterne på 84,7 millioner. Selskabet rapporterede et nettotab på $66,2 millioner eller $1,14 pr. aktie sammenlignet med analytikeres skøn på $0,66 pr.

Disney vil løfte sløret for et nyt abonnentniveau

Walt Disney Co. (NYSE: DIS) planlægger at afsløre en ny annonceunderstøttet kategori for deres streamingtjeneste i USA i 2022. Medie- og underholdningskonglomeratet afslørede dog ikke det beløb, kategorien vil koste og den nøjagtige udgivelsesdato. Virksomheden angiver også, at de vil introducere det annonceunderstøttede niveau internationalt næste år.

Dette nye niveau vil være byggestenen for det multinationale selskab til at nå sit mål på 230 millioner til 260 millioner brugere for Disney+ i de næste to år.

Hibbett tilbød bedre end forventet vejledning

Hibbett Inc. (NASDAQ: HIBB) steg 8 % i fredags efter at have rapporteret en bedre end forventet indtjeningsguidning, der overskyggede uinspirerende resultater for 4. kvartal 2021 og dybe salgsudsigter for hele året.

Selskabet havde en indtjening pr. aktie på 1,25 USD, mens analytikeres skøn mangler på 1,35 USD. Salget voksede 1,7%, men gik glip af Street-forventningerne. Det sammenlignelige salg i samme butik faldt 1,6 %, men blev delvist opvejet af en stigning på 1,8 % i det digitale salg. For året efterlyser analytikere en EPS på 9,85 USD, der ligger uden for midtpunktet af virksomhedens interval på 9,9 USD.

Sony og Honda Motors samarbejder om at udvikle elektriske køretøjer

Sony Group (OTCMKTS: SNEJF ) og Honda Motors (OTCMKTS: HNDAF) har annonceret et samarbejde om at skabe elektriske køretøjer. Partnerskabet samler to store japanske virksomheder, der har været fast besluttede på at udnytte nogle af de førende teknologitrends i nyere tid.

Selskaberne meddelte, at de opretter et JV til at sælge elbiler inden 2025. Sony var førende inden for bærbare enheder, men haltede i smartphone-sektoren med Apple og Samsung som de førende. På samme måde er Honda ikke i nærheden af Tesla i el-sektoren.