Home » News » Markedshøjdepunkter: Her er aktier, der skabte overskrifter i mandags

Markedshøjdepunkter: Her er aktier, der skabte overskrifter i mandags


  • Forventet renteforhøjelse fra Fed kan udløse et stigning i amerikanske aktier
  • Coupa Software annoncerer Q4 2021 omsætning på $193,3 millioner
  • Tencent risikerer store bøder for overtrædelse af love om bekæmpelse af hvidvask, og Rio Tinto køber Turquoise Hill

Amerikanske aktier kan stige med renteforhøjelser

Ironside Macroeconomics forskningsdirektør Barry Knapp har antydet, at amerikanske aktier sandsynligvis vil stige på onsdag, da markederne forventer, at Fed-formand Jerome Powell vil underskrive en renteforhøjelse på 25 basispoint. Knapp angiver, at rentestigningen allerede er prissat ind i S&P-indekset, der er faldet 13 % YTD.

I februar steg inflationen til 7,9 %, og Fed forventes at være mindre aggressiv i forhold til tidligere forudsigelser på grund af de økonomiske konsekvenser af den igangværende konflikt i Ukraine.

Coupa Software aktier fald på bearish vejledning.

Coupa Software Inc. (NASDAQ: COUP) aktier faldt næsten 30% efter timer efter det San Mateo-baserede firma udstedte en vejledning, der var genert over for Street Estimates. Selskabet meddelte, at dets tab var steget i fjerde kvartal til $61,4 millioner eller $1,29 per aktie fra $61,4 millioner eller $0,85 per aktie for et år siden. Justeret EPS i kvartalet var $0,19 per aktie.

Omsætningen steg 18 % år-til-år til $193,3 millioner, hvilket slog konsensus-estimaterne. I fjerde kvartal var de beregnede milliarder steg 18 % år-til-år. Selskabet forventer en omsætning på mellem $189 millioner og 191 millioner og justeret EPS på $0,03 til $0,06 per aktie for indeværende kvartal.

Tencent Holding risikerer straf for overtrædelse af love om hvidvaskning af penge

Tencent Holdings Ltd. står over for hidtil usete sanktioner for overtrædelse af reglerne mod hvidvaskning af penge fastsat af People's Bank of China. Wall Street Journal rapporterede mandag, at virksomhedens WeChat Pay blev anklaget for ikke at overholde regler, der kræver, at den skal verificere identiteten af transaktionsbrugere og handlende på platformen og kilden til deres penge.

PBOC afslørede ulovlige transaktioner under en rutinemæssig gennemgang af platformens digitale tegnebøger og mobilbetalinger.

Rio Tinto køber Turquoise Hill Resources for 2,7 milliarder dollars

Turquoise Hill Resources Ltd. (NYSE: TRQ) aktier steg 30% efter Rio Tinto Plc's (NYSE: RIO) forslag om at købe minedriftsefterforsknings- og udviklingsfirmaet for en kontant vederlag på 2,7 milliarder dollar. Rio foreslog at købe de resterende 49% af Turquoise-andelen, hvilket svarer til C$34 pr. aktie. Dette er en præmie på 32 % fra præmien, som Turquoise lukkede i fredags.