HomeNewsMarkedshøjdepunkt: Tech-aktier, der skabte overskrifter i tirsdags

Markedshøjdepunkt: Tech-aktier, der skabte overskrifter i tirsdags

Emmanuel Ekwomadu

  • Blackberry og Micron topper kvartalsestimaterne
  • General Motors’ elektriske divisions administrerende direktør, Dan Amman, stopper
  • UBS siger, at Micron er et topvalg for 2022

Blackberry slår 3. kvartals omsætning og indtjeningsestimater

BlackBerry Ltd (NYSE: BB) aktier steg med 5% i forlænget handel i tirsdags efter at have rapporteret en bedre-end-forventet omsætning for finansårets 3. kvartal. Virksomheden rapporterede en omsætning på 128 millioner dollars fra cybersikkerhed, 43 millioner dollars fra IoT og andre indtægter på 13 millioner dollars, inklusive licenser, hvilket bringer den samlede omsætning op på 184 millioner dollars. Derudover rapporterede cybersikkerhedsfirmaet et GAAP-driftsoverskud på $51 millioner, hvilket svarer til et udvandet GAAP-tab pr. aktie på $0,05. Analytikere havde efterlyst en omsætning på $177 millioner og et tab pr. aktie på $0,06.

Dan Amman forlader General Motors

General Motors (NYSE: GM) aktie er under pres efter meddelelsen om, at Dan Amman, administrerende direktør for dens autonome køretøjsenhed Cruise, vil forlade selskabet. Bilfirmaet accelererer dog sin EV-adoption med planer om at fordoble omsætningen til $280 i løbet af det næste årti. Derudover påbegyndte GM leveringer af BrightDrop EV600 lette erhvervskøretøjer og GMC Hummer EV Edition1 Pickup fremstillet på Ultium-platformen. Platformen er grundlaget for General Motors’ helelektriske fremtid med potentialet til at fremstille enhver form for køretøj.

Micron Technology rapporterer en omsætning på $7,69 milliarder i 1. kvartal 2022

Micron Technology Inc. (NASDAQ: MU) steg med 10 %, efter at selskabet offentliggjorde resultaterne for 1. kvartal, hvilket toppede estimaterne og gav en solid vejledning. Administrerende direktør Sanjay Mehrotra sagde, at flaskehalse i forsyningskæden bliver bedre og vil fortsætte gennem 2022. Derudover sagde Mehrotra, at de forventer en robust efterspørgsel efter dets produkter i 2022, især fra elbiler, cloud og 5G. i første kvartal af 2022 havde virksomheden en omsætning på $7,69 milliarder med en nettoindtægt på $2,31 milliarder eller $2,04 per aktie. Analytikerne havde forventet en EPS på $2,1 på en omsætning på 47,68 mia. For andet kvartal forventer selskabet en EPS på 2,05 USD på en omsætning på mellem 7,3 milliarder USD og 7,77 milliarder USD.

Nvidia er et topvalg for 2022

Nvidia Corporation (NASDAQ: NVDA) aktier steg med 5 % fra tirsdagens intradag-lav, efter at UBS indikerede, at aktien var et topvalg for 2022. UBS-analytiker Timothy Arcuri nævnte en stabil indtjening og eksponering for edge computing og kunstig intelligens som årsagen til dette bullish bevægelse. Odyssey Capital Advisors’ Jason Snipe var enig i stemningen og fortalte CNBC’s “Halftime Report”, at datacentre, AI og deep learning er nogle af katalysatorerne for aktien.