Home » News » LMC omvendt aktiesplit øger aktieværdien

LMC omvendt aktiesplit øger aktieværdien

News Team

Et træk for at forsøge at pumpe den deflaterede pris på Lordstown Motors Corp.’s almindelige aktie op, opnåede det ønskede resultat på den første handelsdag, efter at den omvendte aktieopdeling var i kraft – en stigning i aktieværdien.

Nu skal den nystartede elbilproducent gå ni dage mere i træk med en lukkekurs på mindst $1 per aktie for at genvinde overholdelse af Nasdaqs krav til minimumsbudpris eller risikere at blive afnoteret fra børsen.

Børsen den 21. april meddelte Lordstown Motors, at den var faldet ud af overensstemmelse med reglen, fordi aktien – handlet under RIDE-tickeren – var faldet til under $1 pr. aktie i 30 på hinanden følgende dage, fra 7. marts til 18. april.

Virksomheden fik frist til den 16. oktober til at komme tilbage i overensstemmelse. Faktisk kan Lordstown Motors opnå overholdelse af reglen, hvis det har en lukkekurs på mere end $1 pr. aktie i 10 dage i træk med den 180-dages periode.

Selv efter det kan Lordstown Motors bede børsen om mere tid.

Onsdag, to dage efter, at aktionærerne godkendte opdelingen på deres årsmøde, åbnede aktien ifølge Nasdaq for handel til $4,19 per aktie og lukkede ved $3,78 per aktie.

Den nåede en høj værdi på $4,97 per aktie og handles til et lavpunkt på $3,60 per aktie, ifølge Nasdaq.

Til sammenligning lukkede aktien tirsdag handel med 28 cents per aktie.

Splittelsen på 1:15, fastsat af selskabets bestyrelse, bevirkede, at hver 15 aktier i selskabets udstedte og udestående ordinære aktier blev kombineret til én aktie af udstedte og udestående ordinære aktier.

Opdelingen kan også hjælpe med at spare en investering på 170 millioner dollars fra Foxconn, det taiwanske teknologi- og elektronikfirma, der købte sit Lordstown-autosamlingsanlæg fra Lordstown Motors i maj 2022.

Lordstown Motors på tirsdag gav dog ingen garanti for, at opdelingen ville være nok til at overtale Foxconn til at lukke på et aktiekøb på omkring $47,3 millioner – finansiering afgørende for virksomhedens overlevelse.

Hvis Lordstown Motors’ aktie kan forblive på mindst $1 eller mere i 10 på hinanden følgende dage, og børsen meddeler virksomheden, at den er tilbage inden for reglerne, “kan det opfylde Foxconns (forkerte) fortolkning af lukkebetingelsen og få Foxconn til at lukke transaktionen,” ifølge virksomheden tirsdag.

Lordstown Motors og Foxconn underskrev i november en 170 millioner dollars aktieinvesteringsaftale, der opfordrede Foxconn til at lukke på en anden investeringsrunde maj, dog meddelte Foxconn Lordstown Motors, at fordi virksomheden var faldet ud af overholdelse af handelsreglerne, mente Foxconn, at Lordstown Motors var i strid med aftalen.

Lordstown Motors var uenig. Tirsdag sagde selskabet, at det fortsat er klar og villig til at lukke handlen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/lmc-reverse-stock-split-increases-share-value/