Home » News » Kan Amazon og Apple fortsætte med at føre aktier højere?

Kan Amazon og Apple fortsætte med at føre aktier højere?

Amazon og Apple har hjulpet med at føre aktiemarkedet højere med betydelige stigninger. Er de stævner ved at miste dampen?

FAANG er en enorm del af markedet, ikke kun på grund af dets størrelse, men også på grund af følelsen.

Selvom det har nogle hårdtslående navne i gruppen, mangler det nogle af de andre vigtige aktier derude, som Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) og Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT). Alligevel spiller FAANG en afgørende rolle på aktiemarkedet.

Tag Apple Inc (NASDAQ: AAPL) – den største aktie på markedet med en markedsværdi på 2,75 billioner USD – og Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN). Begge aktier er steget langt højere, henholdsvis en stigning på 33 % og 42 % fra 2022-lavene.

Stævnerne har været intet mindre end fantastiske. Spørgsmålet, som mange investorer har nu, er: Kan disse beholdninger fortsætte med at føre det bredere marked til at bevæge sig højere?

Handel med Apple-aktier

Dagligt diagram over Apple-aktier.

Diagram udlånt af TrendSpider.com.

Apple-aktien er handlet højere i seks uger i træk og i syv af de seneste otte uger. Diagrammet ovenfor viser, hvor hurtigt og rasende flytningen har været.

Nu hvor Apple-aktien kommer ind i et interesseområde på diagrammerne, er jeg nysgerrig efter at se, hvordan den håndterer den aktuelle zone. 78,6% retracement kommer i spil i nærheden af $171,50, mens downtrend modstand er lige over dette mål (blå linje).

Hvis Apple kan trænge igennem dette område, kan bevægelsen være meget imponerende og låse op for et potentielt skub ind i $177,50 til $180 zonen. Enhver bevægelse til eller over $180 har været svær for Apple-aktier at bevare trækkraften, og jeg formoder det samme i dette scenarie.

På den negative side har 10-dages glidende gennemsnit været aktiv støtte. Det vil være forventningen, når Apple-aktierne endelig trækker sig tilbage.

Hvis dette niveau ikke holder, er $160 et rimeligt tilbagetrækningsmål. Dette niveau var ikke kun støtte efter indtjening, men det er også her, vi finder det 200-dages glidende gennemsnit.

Handel med Amazon-aktier

Dagligt diagram over Amazon-aktier.

Diagram udlånt af TrendSpider.com.

Amazons fremstød har været mindre konsekvent, men mere potent. Aktierne er steget på fire uger i træk og i fem af de seneste seks. En stor del af stigningen kan tilskrives indtjening, hvor Amazon-aktien sprang 10,4% på en enkelt dag efter resultaterne.

Det hjalp, at aktierne også var steget 6,5 % i løbet af to sessioner forud for rapporten.

Under alle omstændigheder løber Amazon-aktien ind i et svært sted nær det nuværende niveau. $145-niveauet var tidligere støtte, og mens aktien var volatil i første kvartal af 2022, holdt $140 til $145-zonen sig godt.

Det mislykkedes dog som støtte i andet kvartal: Aktierne dykkede under denne zone. Derudover kommer 50% retracement i spil nær $145-niveauet, ligesom det 10-måneders glidende gennemsnit gør.

Alle disse tiltag giver mig en pause her. Men hvis Amazon-aktien kan skubbe højere, kan det 50-ugers glidende gennemsnit være i spil i nærheden af $150, så 61,8% retracement over det.

På minussiden skiller $128 sig ud for mig. I øjeblikket vil tyrene finde 10-ugers, 21-ugers og 200-ugers glidende gennemsnit i denne zone, såvel som 38,2% retracement af det nuværende rally.

Hvis AMZN-aktierne falder så langt, kan det være det første betydelige støtteområde.