Home » News » Just Eat Takeaway stiger efter at have øget profit outlook

Just Eat Takeaway stiger efter at have øget profit outlook

Just Eat Takeaway.com NV – ADR (OTCMKTS: JTKWY)‘s aktier steg i vejret, efter at selskabet meddelte, at det forventer at blive rentabelt i år, tidligere end forventet, efter at have reduceret udgifterne til leveringsomkostninger og drift.

Just Eat forventer at generere positiv justeret indtjening før renter, skat, afskrivninger og amortiseringer i andet halvår af dette år, en forbedring sammenlignet med et justeret Ebitda-tab på 134 millioner euro ($129 millioner) i første halvår, det Amsterdam-baserede selskab sagde i en udtalelse tirsdag.

Virksomheden, som tidligere havde vejledt for en negativ justeret Ebitda-margin, sagde, at det forbedrer de indtægter og leveringsomkostninger, det genererer pr. ordre, og har arbejdet på at reducere andre driftsomkostninger. Det sagde, at det forventer at opretholde en positiv justeret Ebitda gennem næste år.

Aktien steg 9,7 % til 15,74 euro kl. 15.53 i handelen i Amsterdam. Aktierne havde tidligere steget hele 11 %, det største hop siden 19. august.

Virksomheden er blandt en række fødevareleveranceaktier, der har fået et comeback i dette kvartal, efter at virksomhederne, der har måttet kæmpe med en afmatning i væksten efter ophævelse af Covid-19-restriktioner, har lagt mere vægt på at reducere tab og forbedre deres balance. ark.

Just Eat sænkede sine forventninger til sin bruttotransaktionsværdi i år på grund af “usikkerhed relateret til indvirkningen af makroøkonomiske forhold og valutavolatilitet” på sin forretning. Det forventer nu, at bruttotransaktionsværdien vil vokse med lave encifrede cifre i 2022 sammenlignet med en tidligere forventning om mellem-encifret vækst.

Tidligere på året indvilligede Just Eat i at sælge sin 33%-andel i sit latinamerikanske joint venture iFood til Prosus NV for så meget som 1,8 milliarder euro, en pris under et tidligere tilbud om aktierne. Det overvejer også et delvist eller fuldt salg af sin Grubhub-enhed efter kritik fra investorer om, at Just Eat var undervurderet.

Virksomheden vil give en fuld opdatering om tredje kvartal den 19. oktober.

Hvad Bloomberg Intelligence siger:

Just Eat Takeaway.com’s (JET) overraskelsesmål om at vende tilbage til positivt justeret Ebitda i 2H er gennemførligt og indebærer et 2022-tab, der er mindst 25 % lavere end konsensus. Det afspejler ledelsens vilje til at ofre vækst ved at skære dette års guidance ned til lave encifrede for at nå og fastholde Ebitda-gevinster for hele året efter 2023. Markedsexits og et løfte om at holde forbrugergebyrerne relativt lave kan skærme JETs førende positioner som rivaler også nødt til at hæve priserne for at opveje inflationen.