HomeNewsIntel køber Tower Semiconductor til 5,4 milliarder dollars

Intel køber Tower Semiconductor til 5,4 milliarder dollars

Hassan Maishera

Intel søger at udvide sin specialiserede chipfremstilling med opkøb af det israelsk-baserede Tower Semiconductor.

Den amerikanske chipproducent Intel meddelte for nyligt, at de er gået med til at købe den israelsk-baserede Tower Semiconductor. Handlen er angiveligt 5,4 milliarder dollars værd.

Ifølge Reuters-rapporten betaler Intel 53 dollar per aktie for Tower, hvilket er over selskabets lukkekurs på 33,13 dollar på NASDAQ-børsen i går. Aftalen skal øge Intels speciale inden for chipfremstilling.

Tower Semiconductor er kendt for at fremstille analoge chips, der bruges i biler, medicinske sensorer og strømstyring. Opkøbet vil få Intel til at konkurrere endnu mere med Taiwan-baserede TSMC, som i øjeblikket er verdens førende chipproducent.

Aftalen kommer også på et tidspunkt, hvor der er en global mangel på chips, hvilket har påvirket fremstillingen af adskillige enheder, lige fra smartphones til biler.

Tower Semiconductor har udvidet sine aktiviteter i Israel, Texas og Japan i et forsøg på at fremstille 200 og 300 millimeter chips. Virksomheden har brugt meget på udstyr i løbet af de seneste måneder.

Intels administrerende direktør Pat Gelsinger udtalte, at købet af Tower Semiconductor ville være et kæmpe løft for virksomheden. Han udtalte, at;

"Towers specialteknologiportefølje (og) geografiske rækkevidde … vil hjælpe med at skalere Intels støberitjenester og fremme vores mål om at blive en stor leverandør af støberikapacitet globalt. Denne aftale vil gøre det muligt for Intel at tilbyde en overbevisende bredde af førende noder og differentierede specialteknologier på modne knudepunkter – hvilket frigør nye muligheder for eksisterende og fremtidige kunder i en tid med hidtil uset efterspørgsel efter halvledere."

Opkøbet forventes afsluttet om 12 måneder, og begge selskabers bestyrelser har godkendt handlen. Aftalen er dog stadig underlagt regulatoriske godkendelser fra antitrust-agenturer i USA og Israel.

Derudover skal Tower Semiconductors aktionærer også godkende handlen, før transaktionen afsluttes.