HomeNewsIntel er Dow’s Biggest Taber

Intel er Dow’s Biggest Taber

News Team

Halvledere er i alt. Vores telefoner, vores bærbare computere, vores fjernsyn. Selv vores biler. Men bekymringer om en global recession og fortsatte bekymringer om forsyningsmangel, der stammer fra langvarige pandemi-relaterede nedlukninger i Asien i løbet af de sidste to år, har skadet de bedste chipselskaber.

Aktierne i Intel Corporation (NASDAQ: INTC) er faldet mere end 45% i år, hvilket gør den til den største hund i Dow. Intel (INTC) kæmper på trods af velkendte planer om at bygge flere fabrikker i USA og ansætte flere derhjemme. Præsident Biden har endda netop besøgt det nye Intel (INTC) anlæg i Ohio for dets banebrydende ceremoni.

For at være retfærdig er Intel ikke det eneste chipfirma, der har det svært i år.

Halvlederrivalernes aktier NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) og Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) er begge faldet med mere end 50 %. Forsyningskædens problemer og frygten for en hurtigt aftagende økonomi tynger hele sektoren. Benchmark Philadelphia Semiconductor Index (SOX), eller SOX, som det er kendt på Wall Street, faldt næsten 40% i 2022.

Men Intel har været en efternøler i længere tid. Aktierne handles nu på det laveste niveau siden maj 2016. Aktien er faldet mere end 25 % i de seneste fem år, mens SOX er mere end fordoblet, Nvidia er steget næsten 200 %, og AMD er steget mere end 400 %.

Kan den nye administrerende direktør Pat Gelsinger (han overtog i 2021) vende Intel om? Investorer kan give Gelsinger mere tid til at få selskabet tilbage på sporet.

Hvor lang tid er dog uklart. Gelsingers forgænger, Bob Swan, var administrerende direktør i kun lidt mere end to år. Swan tog over for Brian Krzanich, som trådte tilbage i 2018 efter at have afsløret et “‘tidligere samtykkeforhold” med en Intel-medarbejder.

En fondsforvalter, der ejer aktien, mener, at Gelsinger vil være i stand til at bringe Intel tilbage til sin tidligere storhed. Men han sagde, at det vil tage tid, og at investorerne ikke behøver at skynde sig ind i aktien endnu.

”Jeg tror ikke, det haster med at købe. Men på længere sigt tror jeg, at Intel vil rette skibet,” sagde Jeff Travis, porteføljemanager i Oak Associates Funds. Travis ejer Intel i Red Oak Technology Select-fonden.

Travis mener, at halvlederaktier stadig er en god “sekulær vækstindustri”, og at værdiansættelser nu er attraktive i betragtning af, hvor kraftigt aktierne er faldet.

Han sagde, at chipudstyrsselskaberne KLA og Kulicke og Soffa Industries Inc. (NASDAQ: KLIC), som sælger produkter til store halvlederproducenter, og Ambarella Inc (NASDAQ: AMBA), hvis videobehandlingschips bruges i biler, er topvalg.

Så er det værste overstået for disse og andre halvledervirksomheder? Det mener Goldman Sachs-analytikere ikke. De skar deres indtægter og indtjeningsestimater i fredags for hukommelseschiplederne Micron Technology, Inc. (NASDAQ: MU), som vil rapportere indtjening på torsdag, og Western Digital Corp (NASDAQ: WDC).

“Der har været en række negative industridatapunkter,” bemærkede analytikerne og pegede på forsigtige kommentarer om efterspørgsel fra Intel, AMD og Nvidia i de seneste uger. Goldman-analytikerne tilføjede, at der er “svaghed på tværs af pc-, virksomhedsserver- og smartphone-slutmarkederne.”

Så det kan være snart at kalde en bund for de store chip-selskaber endnu.

Shocktober eller Rocktober til aktier?

September er historisk set den værste måned for aktiemarkedet. Denne september har vist sig at være ingen undtagelse.

Dow-indekset er faldet mere end 6 % indtil videre i denne måned og er ikke langt fra et lavpunkt på 52 uger. Det følger efter et fald på mere end 4 % i august. S&P 500 og Nasdaq har klaret sig endnu værre og styrtdykkede med henholdsvis 7 % og 8 %.

Kunne markedet dog vende tilbage i oktober? Sikker på, måneden, der slutter med Halloween, har et dårligt ry for at være skræmmende for handlende. Wall Street har haft nogle historiske dyk i oktober. Tænk f.eks. 1929, 1987 og 2008.

Men disse massive oktoberudsalg er faktisk uregelmæssigheder. Aktier nyder ofte kraftige stigninger ved årets udgang, da investorer satser på sund indtjeningsvækst og stærkt forbrug i løbet af ferien.

Detailsalget har været stigende på det seneste, boostet af et stort fald i gas- og oliepriserne, der er med til at lægge flere penge i forbrugernes lommer. Så der er håb om, at amerikanerne vil fortsætte med at shoppe, især da arbejdsmarkedet også er stærkt. Det burde øge virksomhedernes overskud.

Alligevel får uroen på de globale markeder, især på grund af inflation, blue chip-virksomheder som FedEx Corporation (NYSE: FDX) til at udsende advarsler om deres indtjening og økonomi.

De fleste større virksomheder vil rapportere indtjening for tredje kvartal i oktober… og det betyder, at de også kan give opdaterede udsigter for fjerde kvartal og give nogle første glimt af, hvad de forventer af salg og overskud i 2023.

Analytikere har allerede reduceret deres prognoser for tredje kvartal temmelig betydeligt i de seneste par uger. Ifølge data fra FactSet forudsiger Wall Street nu en indtjeningsvækst på kun 3,2% for tredje kvartal.

Hvis de skal begynde at skære ned i estimaterne for slutningen af dette år og også næste år, kan det presse aktierne endnu lavere.

“Der er mere nedadgående risiko for amerikanske aktier,” sagde Luke Tilley, cheføkonom og leder af aktivallokering og kvantitative tjenester for Wilmington Trust Investment Advisors.

Næste

Mandag: Tysklands BNP.

Tirsdag: amerikanske varige ordrer; amerikanske forbrugertillid; salg af nye boliger i USA; indtjening fra Jabil Inc (NYSE: JBL), United Natural Foods Inc (NYSE: UNFI) og BlackBerry Ltd (NYSE: BB).

Onsdag: USA afventer boligsalg; indtjening fra Cintas Corporation (NASDAQ: CTAS) og Paychex, Inc. (NASDAQ: PAYX).

Torsdag: USA’s BNP (tredje estimat for 2. kvartal); Ugentlige ansøgninger om arbejdsløshed i USA: Porsche IPO; indtjening fra CarMax, Inc (NYSE: KMX), Rite Aid Corporation (NYSE: RAD), Bed Bath & Beyond Inc (NASDAQ: BBBY), Nike Inc (NYSE: NKE) og Micron Technology, Inc. (NASDAQ: MU).

Fredag: Slutningen af tredje kvartal; USA PCE-inflation; USAs personlige indkomst og forbrug; US U. of Michigan forbrugerstemning; Kina PMI; Indien rentebeslutning; indtjening fra Evergrande.