Home » News » Hvis Microsoft aktiesupport mislykkes, er her, hvornår du skal købe

Hvis Microsoft aktiesupport mislykkes, er her, hvornår du skal købe

Ved denne uges laveste fald var Microsoft-aktien ned mere end 31,5 % fra det højeste niveau nogensinde. Det er det værste fald i mere end et årti.

Den seneste aktieudvikling har været en svær pille for Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) tyre at sluge.

For blot et par måneder siden var Alphabet Inc (GOOGL) (GOOG), Microsoft og Apple Inc (NASDAQ: AAPL) de relative stærke ledere blandt megacap-teknologi. De var de bedste i flokken og modstod salgspresset ganske godt sammenlignet med jævnaldrende.

Nu er det kun Apple, der er tilbage i den gruppe (og er faktisk tilsluttet Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) i øjeblikket).

Microsoft har for det meste rapporteret solide kvartalsresultater, og selv i denne uge leverede det et udbytteforøgelse på 10 %.

Indtil videre har det dog ikke betydet noget, da Microsoft-aktien nåede nye 52-ugers lave niveauer i tirsdags. Lad os se på diagrammet.

Hvornår skal du købe Microsoft-aktier

Ugentligt diagram over Microsoft-aktier. Diagram udlånt af TrendSpider.com.

Jeg gik tilbage i løbet af de sidste 12 år, tilbage til 2010. På det tidspunkt havde Microsoft endnu ikke brudt ud over sin dot-com-æra high, men de fleste af dets store tilbagetrækninger var i intervallet 15% til 20%.

Uden for disse tilbagetrækninger er der kun to, der skiller sig ud: 28 %-korrektionen i 2010 og 30,5 %-korrektionen ved Covid-lavene i marts 2020.

Der er kun to tilbagetrækninger på over 30 % – covid-korrektionen og nu.

Ved denne uges laveste fald var Microsoft-aktien et fald på 31,5 % fra det højeste niveau nogensinde. Så denne form for korrektion er usædvanlig, i hvert fald sammenlignet med de seneste dusin år.

Selvom tilbagetrækningen har været svær, er niveauerne nu klare.

Aktierne vipper i øjeblikket på $240-niveauet. Det er 50 % retracement fra all-time high ned til covid-lavet i marts 2020. Det er også her, årets lavpunkt kom i spil, i juni.

Hvis dette niveau holder, vil jeg se, hvordan Microsoft klarer sig med en rebound til $250. Over det åbner døren til 10-ugers og 21-ugers glidende gennemsnit i lav- til midten af $260s.

På minussiden kan en pause og lukning under $240 åbne døren ned til $215 til $225 området.

Selvom det er et bredt interval, vil volatiliteten være høj, og vi skal være opmærksomme på nøglezoner i stedet for niveauer, der er helt nede.

Under alle omstændigheder indeholder denne $10-dækkende zone det 200-ugers glidende gennemsnit, 61,8% retracement og 2021 breakout-niveauet nær $225.

For hvad det er værd, kommer 161,8% downside-udvidelsen af det nuværende interval (målt fra “D”-benet højt ned til “C”-benet lavt) i spil omkring $210.

Selvom det ville bringe Microsoft-aktien ned omkring 40 % fra det højeste, tror jeg, at dette er et område, hvor langsigtede tyre presses til at købe aktien i stedet for at sælge den, i betragtning af hvor godt et aktiv denne virksomhed er.

I den forstand minder det ret meget om opsætningen i Alphabet.