Home » News » Guldpriserne falder på amerikansk gældsgrænseaftale, Fed-satsninger på renteforhøjelser

Guldpriserne falder på amerikansk gældsgrænseaftale, Fed-satsninger på renteforhøjelser

News Team

Guldpriserne faldt i mandags, da en foreløbig aftale, der blev lukket i weekenden, for at suspendere det amerikanske gældsloft kombineret med rystelser omkring højere renter, dæmpede efterspørgslen efter det ikke-afkastende metal.

Spotguld faldt 0,1 % til $1.945,11 per ounce ved 0442 GMT, og svævede tæt på to måneders laveste niveau fredag. Amerikanske guldfutures var sløve til $1.944,30.

USA’s præsident, Joe Biden, sagde søndag, at han havde afsluttet en budgetaftale med parlamentsformand Kevin McCarthy om at suspendere gældsloftet på 31,4 billioner dollars indtil 1. januar 2025, og at aftalen var klar til at flytte til. Kongressen til afstemning.

I mellemtiden viste data på fredag, at det amerikanske forbrugerforbrug steg mere end forventet i april, og at inflationen accelererede.

Rapporten hævede chancerne for en stigning på 25 basispoint fra den amerikanske centralbank i juni til 63 % og satserne for at blive der resten af året, ifølge CME FedWatch-værktøjet.

Guldpriserne stiger

“Det faktum, at oddsene for en stigning var så lave som 17,4 % for lidt over en uge siden, viser, hvordan forventningerne til en Fed-pause er blevet opgivet, hvilket hjælper den amerikanske dollar med at stige i en tredje uge og tynge guldpriserne,” siger City Index senior sagde markedsanalytiker Matt Simpson.

Guld, som ikke giver noget eget udbytte, har en tendens til at falde i unåde blandt investorer, når renten stiger.

Et fastere dollarindeks gjorde guldbarrer dyrere for oversøiske købere, mens asiatiske aktier steg, da aftalen om at suspendere den amerikanske regerings gældsloft afsluttede et langvarigt dødvande.

Guld forventes at bryde en støtte på $1.938 og falde i intervallet $1.919-$1.929, ifølge Reuters tekniske analytiker Wang Tao.

Spot sølv faldt 0,5% til $23,20 per ounce, platin steg 0,1% højere til $1.023,64, og palladium steg 0,6% til $1.431,90.

Handelen vil sandsynligvis være tynd med USA, og mange markeder i Europa lukker for en helligdag på mandag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/gold-prices-ease-on-us-debt-limit-deal-fed-rate-hike-bets/